4 tips om geld te verdienen als blogger

0
1746
bloggers

Het wereldwijde web biedt een schat aan mogelijkheden om geld te verdienen. Een van de manieren waarop je dat kunt doen is het schrijven van blogs. Dit zijn informatieve artikelen die over allerlei onderwerpen mogen gaan. Hoe meer mensen jouw artikelen lezen, hoe meer geld je verdient. Tenminste, als je een goede blog-strategie gebruikt. Hoe je dat precies doet leggen we graag uit in dit artikel.

Verdiep je in affiliate marketing

Je kunt met bloggen op verschillende manieren inkomsten genereren. Een populaire optie is affiliate marketing. Daarbij plaats je linkjes naar producten. Denk bijvoorbeeld aan boeken, kleding of elektronica. Zodra één van de bezoekers van de blog via de link een aankoop doet, ontvang je commissie. Dit is een percentage van de aankoopprijs. Stel je voor dat je een blog hebt met boekrecensies. Schrijf een interessant blog over een boek dat je gelezen hebt en plaats onderaan een affiliate link naar het desbetreffende werk. Wanneer iemand het boek besluit aan te schaffen verdien jij een mooi zakcentje bij. Tegenwoordig hebben verschillende Nederlandse webwinkels een affiliate programma waar je vrij eenvoudig aan kunt deelnemen:

  • Het Bol.com affiliateprogramma
  • Zalando
  • Coolblue
  • Tradetracker

Gebruik Google AdSense

Veel bloggers genereren inkomen door gebruik te maken van Google AdSense. Dit is een speciaal advertentieprogramma van het succesvolle bedrijf Google. Je hoeft maar een paar stappen te volgen om het te installeren. Ten eerste moet je een eigen account aanmaken voor Google AdSense, met onder andere de URL van je blog. Vervolgens download je een plugin voor WordPress. Daarmee kun je vervolgens heel eenvoudig een advertentieblok op je blog plaatsen. Dit is een code die onderaan de tekst staat. Vervolgens zoekt Google relevante advertenties bij jouw artikel. Wanneer je bijvoorbeeld schrijft over literatuur krijgen bezoekers boeken te zien. Om geld te verdienen moet men op het linkje klikken en een aankoop doen.

Lees ook: geld besparen als ondernemer? Zo doe je dat!

Organiseer een cursus of schrijf een e-book

Sommige bloggers zijn al jaren actief. Misschien behoor jij ook wel tot deze groep. Waarom zou je jouw kennis niet delen in de vorm van een e-book of cursus? Of wie weet wil je graag een interessante workshop, training of masterclass organiseren. Door er entreegeld voor te vragen genereer je inkomsten. Bovendien is het een goede manier om de band met je bezoekers te versterken. Ook laat je met de cursus of het e-book zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Je slaat dus meerdere vliegen in een klap! Je kunt zowel een cursus op locatie als op het internet geven.

Schrijf gesponsorde blogs

Hopelijk trekt jouw blog veel bezoekers. Is dat het geval, dan zou je artikelen kunnen laten sponsoren. In dat geval schrijf je over een bepaalde dienst of product van een bedrijf voor geld. Met deze zogeheten ‘gesponsorde blogs’ kun je aardig veel geld verdienen. Bovendien hebben beide partijen er voordeel van: jij verdient geld met je blog en het bedrijf trekt waarschijnlijk meer kopers aan. Tip: kies altijd voor een bedrijf waar jij je goed bij voelt, zodat je vol overtuiging een eerlijk artikel kunt schrijven.