Een citytrip dichtbij huis

0
1906

Wil je lekker op citytrip, maar heb je geen zin in verre reizen? Dan blijf je toch gewoon lekker dichtbij huis? Ook in de directe omgeving zijn veel leuke steden te vinden waar je een paar dagen in kan verdwalen. Als je het heel letterlijk neemt, dan blijf je in Nederland en bezoek je bijvoorbeeld Rotterdam. Dit is namelijk tegenwoordig een favoriet onder buitenlandse toeristen. Wil je toch net de grens over? Dan zijn daar natuurlijk ook hele aantrekkelijke mogelijkheden waar je zo naartoe kan gaan. Je kan er zeker van zijn dat je er een leuke tijd zal hebben en dat je je geen moment zal vervelen. De volgende steden zet je bovenaan je lijstje

Lekker onderdompelen in Antwerpen

Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Dan kies je natuurlijk voor België. Dit is weliswaar het buitenland, maar toch heeft het wel heel veel raakvlakken met Nederland. Je bent er zo, je spreekt de taal en er zijn toch ook wel enkele overeenkomsten in de gebruiken. Dat neemt niet weg dat Antwerpen als stad juist wel heel veel te bieden heeft. Je kan er bijvoorbeeld genieten van de vele verhalen over de geschiedenis. Maar ook veel van de moderne vormen van vermaak zijn er gewoon te vinden. In dat opzicht is het dus ook precies het soort stad dat past bij een echte citytrip. Ideaal voor jou als je het niet te moeilijk wilt maken.

Reis door naar Lille

Vind je nog een uurtje verder rijden geen probleem ? Dan kom je in Frankrijk uit. Je kan dan wel stellen dat je dus ook echt in het buitenland bent. Voor sommige mensen is dit heel belangrijk, want pas wanneer ze in het buitenland zijn voelen ze zich echt op vakantie. In het noorden van Frankrijk vind je Lille. Dit is de ideale stad voor een korte citytrip met alles erop en eraan. In de stad kan je jezelf lekker verwennen want je vindt er bijzonder veel fijne plekken waar je lekker kan eten en drinken. Natuurlijk is er ook wel genoeg te doen. Het is één van de steden in Europa die in recente jaren in de lift heeft gezeten, een beetje zoals met Rotterdam is gebeurd. Dat maakt het dus juist ook zo aantrekkelijke plek om te bezoeken.

Een klassieke trip maken

Natuurlijk ben je een liefhebber van de citytrip. De meeste bekende steden heb je dus inmiddels wel een keer gezien. Toch is het goed mogelijk dat je één van de klassiekers nog nooit bezocht hebt. Misschien wel juist omdat het zo dichtbij is? Het gaat dan natuurlijk over Düsseldorf. Dit ligt maar net over de grens in Duitsland en je kan er dus heel gemakkelijk met de auto of trein naartoe. Het is echter wel direct ook één van de grotere steden van Duitsland, dus je weet ook al direct dat er van alles te vinden en te beleven is. Dat wordt wel heel gemakkelijk om je te vermaken op die manier. Deze klassieker moet dus zeker op je lijstje staan.