Op deze manieren kan je iets aan rugpijn doen

0
1165

Wie veel last heeft van rugpijn weet hoe dit het leven kan beperken. Het is daarom wel heel fijn wanneer je daar het nodige kan doen. Het is bovendien ook zo dat je daarmee kan zorgen dat je in het algemeen in betere gezondheid komt. Je kan er bijvoorbeeld beter van slapen wanneer je geen pijn hebt. Er is niet direct een hele ingreep nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ook met enkele simpele veranderingen in je levensstijl kan je al heel ver komen.

Maak het lichaam sterker

De eerste stap die je kan zetten die veel pijn kan helpen genezen, is het sterker maken van het lichaam. Het is goed om te weten dat dit dan ook niet alleen voor rugpijn hoeft te gelden. De manier om het lichaam sterker te maken is natuurlijk bekend. Het is dan nodig om wat meer te gaan sporten. Door je spieren sterker te maken kan je een betere houding aannemen en kan je zorgen dat je minder last van allerlei soorten pijnen krijgt. Vooral mensen die met rugpijn te maken hebben, kunnen hier veel baat bij hebben. Zoek dan wel de juiste sport en oefeningen uit.

Dwing jezelf in de juiste houding

Het kan ook belangrijk zijn om jezelf in de juiste houding te dwingen. Dit is te vergelijken met hoe dit bij zwangere vrouwen wordt gedaan die last krijgen van de rug. Je doet dit door een kussen tussen je bovenbenen en knieholten te leggen. Je voorkomt daarmee dat je ineenkrimpt en de verkeerde houding aanneemt die rugpijn met zich meebrengt omdat je spieren dit niet aankunnen. Het is belangrijk om hiervoor een rolkussen te gebruiken. Wanneer je op je rug slaapt leg je deze in de knieholten.  Slaap je op je zij, dan gaat deze tussen bovenbenen en knieën.

Leg jezelf een grens op

Het is ook belangrijk om na te denken over hoe je nu eigenlijk aan je rugpijn komt. In veel gevallen komt dit doordat je te veel van jezelf vraagt. Je kan dan al snel overbelasting in de hand werken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zelfs wanneer je superfit bent, kan je nog altijd niet zomaar alles aan. Dan is het dus een goed idee om jezelf aan je grenzen te houden. Kijk ook naar andere zaken in het leven. Die kan je meestal ook niet in één keer. Het is altijd zo dat er wat training voor nodig is. Zo moet je dat ook zien met de belasting van je rug.

Specifieke oefeningen doen

Het kan ondanks alles zo zijn dat je toch de nodige last blijft houden. Dit kan dan bijvoorbeeld komen door je bouw of door de stand van je bekken. Het is dan slim om op zoek te gaan naar specifieke oefeningen. Dit kunnen rek- en strekoefeningen zijn. Het kan ook om bekkenbodemspieroefeningen gaan. Leer ze goed aan en neem de tijd om ze te doen om je pijn een stuk te verlichten op deze manier.