Met je kind naar de kapper

0
831

Is de tijd gekomen dat je voor het eerst met je kind naar de kapper gaat? Het is vaak voor jou als ouder heel spannend. Voor jouw kind stelt het echter niet zoveel voor. Die beseft helemaal nog niet wat er nu eigenlijk gaat gebeuren. Dat neemt niet weg dat het wel goed is om eens te kijken naar de zaken die een rol spelen bij het kiezen van de juiste kapper. Is de kinderkapper bijvoorbeeld altijd de beste optie die je hebt? Je leert er alles over op deze plek.

De eerste keer naar de kapper

Het is belangrijk om op enig moment de stap naar de kapper te maken. Wanneer je dit doet, kan echter wel verschillen. In de meeste gevallen is het zo dat kinderen voor het eerst naar de kapper gaan ergens tussen hun eerste en tweede verjaardag. Al is het natuurlijk ook mogelijk om het wat langer te laten groeien. Dit is bij meisjes natuurlijk vaak van nature al de betere optie. Dus kan je dan ook wat langer wachten.

Hoe pak je het aan?

Stel dat het moment gekomen is om naar de kapper te gaan met je kind. Hoe pak je dat dan aan? Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Mogelijk kan jouw kind namelijk gewoon mee naar jouw eigen kapper. Dit maakt het ook wat vertrouwder en dus minder spannend. Je kan er echter ook voor kiezen om naar de speciale kinderkapper te gaan. Het voordeel daarvan is dat ze hier helemaal gericht zijn op het knippen van kinderen. Ze zijn meer op hun gemak en de kappers zijn voorbereid op de grillen van kinderen.

De ervaring bij de kapper

Het is slim om de kapper op de hoogte te stellen dat jullie voor het eerst komen. Het kan best zijn dat er een speciale stoel beschikbaar is. Je kan ook ervoor kiezen om je kind op schoot te nemen. De eerste knipbeurt wordt vaak zo kort als mogelijk gehouden. Er worden geen haren gewassen en er wordt snel doorgeknipt, zonder te haasten. Het helpt dan wel wanneer je zelf al een idee hebt van het model dat je graag bij je kind zou zien.

Laten wennen aan de kapper

Het kan slim om je kind eerder al eens mee te nemen wanneer je zelf naar de kapper gaat. Zo kan jouw kind vast aan de omgeving wennen. Dit lijkt misschien maar iets kleins, maar het kan wel gewoon een groot verschil maken. Pas wel op dat je kind zich wel moet kunnen bezighouden en niet de hele kapsalon op stelten zet. Het is slim om dus goed na te denken over de manier waarop je dit dan het best kan aanpakken.

Zelf de haren knippen

Als alternatief kan je misschien in de eerste periode zelf nog de haren knippen. Ben je zelf kapper, of is het model niet heel lastig bij te houden? Dan kan dit een hele goede optie zijn die veel kan opleveren. Daarmee maak je het wel een stuk gemakkelijker voor iedereen.