4 redenen om nu jouw domeinnaam vast te leggen

0
1197
verschillende domeinnamen

Het kan een lastige keuze zijn; een domeinnaam verzinnen. Toch is het niet slim om lang te wachten met het registreren van een domeinnaam. Waarom? We leggen het je uit. 

1 Domeinnaam al bezet 

Wanneer je weet welke naam je wilt gebruiken, maar je deze niet registreert, loop je het risico dat een ander er met jouw naam vandoor gaat. Iedereen kan een domeinnaam registreren, dus elke dag die je langer wacht wordt de kans groter dat een ander net die domeinnaam wil registreren. 

Heb je nu pech en is jouw gewilde domeinnaam al bezet? Dan is het ook mogelijk een andere extensie te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een .shop of .online domein in plaats van .nl. Op die manier kun je toch jouw domeinnaam gebruiken. 

2 Domeinnamen registreren is goedkoop

In veel gevallen kun je een aanbieding krijgen op het registreren van je domeinnaam, bijvoorbeeld op het eerste jaar. Heb je een domeinnaam geregistreerd bij een registrar waar je toch niet tevreden over bent? In veel gevallen is je domeinnaam verhuizen gratis. Je kunt dus altijd wisselen van registrar als je dat wilt.  

3 Bij twijfel meerdere domeinnamen registreren

Je kunt iedere beschikbare domeinnaam registreren als je dat wilt. Blijf je maar twijfelen tussen verschillende domeinnamen? Dan kun je ervoor kiezen om meerdere domeinnamen te registreren. Vaak is het eerste jaar erg voordelig, dus zijn de kosten te overzien om verschillende varianten van een domeinnaam te registreren. Zo heb je langer de tijd om na te denken over je domeinnaam, en kun je testen welke het beste voor jou werkt. 

Een tip is om tevens varianten van je domeinnaam te registreren die erg lijken op jouw domeinnaam. Deze kun je laten redirecten naar de domeinnaam waar jouw website daadwerkelijk op te vinden is. Facebook laat bijvoorbeeld fb.com linken naar facebook.com. Zo weet je zeker dat bezoekers op jouw website zullen landen. 

4 Professioneel mailen

Wist je dat je een domeinnaam kunt gebruiken om een eigen e-mailadres te maken? Mailen met een hotmail of gmail adres is daarmee verleden tijd. Op die plek komt je domeinnaam te staan. Zo heb je meteen een fancy e-mail waarmee je indruk maakt. 

Blijven uitstellen brengt je nergens. Met een domeinnaam zet je de eerste stap richting het realiseren van jouw website. Binnen enkele minuten kun je jouw domeinnaam geregistreerd hebben, voor een lage prijs. Dus waar wacht je nog op? Tijd om die domeinnaam te registreren!