Hoe zorg je dat je meer groente eet?

0
727

Voldoende groente en fruit eten is belangrijk voor een goede gezondheid. Het is dan ook opvallend dat de overgrote meerderheid van de mensen dit niet goed voor elkaar krijgt. Ze weten niet hoeveel ze moeten eten om gezond te zijn. Of het lukt ze gewoon niet om dit in hun maaltijden te stoppen. Daarom is het ook interessant om te weten wat je kan doe om toch gewoon voldoende groente binnen te krijgen. Daar kan je bijvoorbeeld voor zorgen door de volgende tips aan te houden.

Komkommer of tomaat op brood

Eet je tijdens je ontbijt of je lunch weleens een boterham met kaas? Of zijn er bepaalde vleeswaren waar jij heel blij van wordt? Dan is het misschien wel een goed idee om daar voortaan eens wat plakjes komkommer of tomaat op te snijden. Op die manier krijg je dus gemakkelijk bij je ontbijt en je lunch al meer groente binnen. Overigens kan je dit ook anders aanpakken. Eet je bijvoorbeeld pindakaas op brood, dan kan daar gemakkelijk een plakje banaan op. Ook dat kan een goede optie zijn wanneer dit wat beter bij je past.

Bak een omelet

Een andere manier om meer groente te eten is door wat vaker een omelet te bakken. Alleen moet je dat dan niet doen op de manier zoals je dat altijd doet. Je vult deze dan met groente de je meebakt. Dit is een manier om een flinke variatie aan groente binnen te krijgen. Daardoor krijg je veel vitamines en belangrijke voedingstoffen binnen op een goede manier. Het fijne is natuurlijk dat ook de eiwitten uit het omelet een gezond effect op je lichaam hebben, dus dat sluit ook nog eens goed op elkaar aan. Dit maaltje kan bovendien op elk moment van de dag.

De juiste snackopties

Heel veel groenten zijn tegenwoordig in snackvorm te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende snacktomaatjes. Als het gaat om fruit, dan is dat bijna hiervoor gemaakt, denk aan alle verschillende soorten bessen, maar ook aan kersen of druiven die je perfect kan snacken. Je kan echter zelf ook wel wat maken van andere soorten. Met selderij kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een goede snack maken. Ook met banaan in plakjes is veel te bereiken. Dit zorgt ervoor dat je ook op je snackmomenten van alles binnen krijgt. Bovendien is het dan nog lekker ook, ook dat is een voordeel.

Als het niet lukt

Mocht het nu zo zijn dat je het toch niet voor elkaar krijgt om voldoende groente en fruit te eten, dan is er natuurlijk wel nog een andere optie om toch wat gezonder te zijn. In dat geval doe je er namelijk goed aan om je maaltijden aan te vullen met supplementen. Een bruistablet met vitamine C is een goed voorbeeld. Ook de multivitamines kunnen van grote waarde zijn. Op die manier kan je zorgen dat je toch goed in je vel zit en je weerstand hoog is. Dat neemt niet weg dat het eten van groente en fruit wel altijd de betere optie is. Probeer daar dus altijd voor te gaan.