Verschillende Pokémon feitjes die je waarschijnlijk niet kende

0
2685

Pokémon bestaat al ruim 20 jaar en iedereen weet wel wat het is. Toch zijn er best wat dingen die mensen niet weten over deze geliefde spellenserie. In dit artikel lees je een paar van de minder bekende Pokémon feitjes waar je waarschijnlijk nog niet van had gehoord.

De “eerste” Pokémon

Als je de vraag stelt “Wat was de eerste Pokémon?” dan verwacht je eigenlijk een simpel antwoord toch? Helaas is dat niet helemaal waar. Er zijn namelijk meerdere mogelijke antwoorden en ze zijn allemaal waar. Pokemon nummer 1 is Bulbasaur, de eerste Pokémon van het eerste spel. Volgens de verhalen, is Mew de voorouder van alle Pokémon, dus dan zou die als eerste moeten zijn geweest. De Pokémon Arceus is de equivalent van God en heeft het universum geschapen, dus dan moet die er als eerst zijn geweest. Als laatste, kan het Rhydon zijn. Rhydon is geen speciale Pokémon god of iets dergelijks, maar hij was wel de eerste Pokémon die ontworpen was.
Er zijn dus verschillende antwoorden goed op een simpele vraag. Gek he?

Onverwachte lengte

Charizard is een van Pokémon’s meest iconische Pokémon en al jaren een van de publieksfavorieten. Een grote, oranje, vuurspuwende draak is ook zeker een cool beest. Maar toch klopt daar iets niet helemaal aan. Charizard is namelijk helemaal niet zo groot. Het is geen draak die over mensen heen uittorent. Charizard is namelijk maar 1.70 meter. Iets kleiner dan de gemiddelde Nederlander dus.

Waar staat Pokémon voor?

Ja, dat lees je goed. Pokémon is een afkorting. Pokémon staat namelijk voor Pocket Monsters. Dit was de naam die ze het beste vonden passen voor een spel waar je monsters kon vangen en meenemen over de hele wereld in ballen die je in je tas of broekzak mee kon nemen. Deze naam is over de hele wereld hetzelfde. Dit geld niet voor de namen van Pokémons, die vaak in verschillende talen toch net iets anders zijn van elkaar. Zo is Charizard’s naam in het Frans “Dracaufeu”.

Familie in de Pokémonwereld

In bijna alle Pokémonspellen woont de speler thuis bij de moeder. De vader is dan nergens te bekennen en er wordt ook niet genoemd waar hij zou zijn. Dit is waar voor alle Pokémonspellen behalve Pokémon Ruby en Sapphire. In deze spellen heeft de hoofdpersoon wel een aanwezige vader en is deze zelfs de gymleider van een van de gyms die de speler moet verslaan in het spel.

De opening van het spel

Ook dit is weer een uitzonderingsfeitje. In de meeste Pokémonspellen, wanneer je het spel voor het eerst opstart, wordt je begroet door de professor van die regio. Deze vertelt je dan over Pokémon en laat je je karakter kiezen. De uitzondering op deze regel zijn de nieuwe Pokémon Sword en Shield, waar de hoofdpersoon de professor later in het spel pas voor het eerst ontmoet.

Pokémon is nog altijd enorm populair, bij zowel jong als oud. Voor jonge kinderen zou het ook een leuk thema zijn voor iets zoals een kinderfeestje. Wil je zelf een kinderfeestje organiseren voor je kind, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Lees er dan in dit artikel meer over.