Wespenoverlast: vervelend en gevaarlijk

0
3079
wesp op een blad

Wespen zijn nuttig voor mens en natuur. Deze insecten houden de populatie van diverse kleine beestjes namelijk in toom. Zo jagen de wespen bijvoorbeeld op bladluizen en muggen. De wesp voorkomt dat deze beestjes jou tot last kunnen zijn. Helaas zijn de wespen niet alleen nuttig. Wespen kunnen met hun gevaarlijke steken namelijk ook veel overlast veroorzaken. Het is hierdoor goed te verklaren dat wespen binnen de categorie ongedierte vallen.

Wespenbestrijding zelf doen of laten doen?

Als wespen jou tot last zijn, wil je ze graag snel bestrijden. Wanneer je een wespennest hebt ontdekt, kan het daarom verleidelijk zijn om deze direct te verwijderen. Echter, een wespennest verwijderen betreft een stukje vakmanschap. Voor een veilige en effectieve wespenbestrijding moet je beschikken over diverse aspecten. Van specialistische kennis tot ervaring en goed materieel. Als je hier niet over beschikt, is het niet veilig om een wespennest te verwijderen. Wespen kunnen vervelende steken uitdelen. Als jij zonder de juiste middelen een wespennest verwijdert, is de kans groot dat je gestoken wordt. De wespen zullen agressief zijn omdat je bij het nest in de buurt komt. Hierdoor zullen ze jou en overige omstanders steken. Laat de bestrijding daarom aan de vakman over.

Zo gaat de wespenbestrijding in zijn werk

Heb je een wespennest in of rondom huis ontdekt? Houd dan afstand van het nest en neem direct contact op met een professionele wespenbestrijder. De wespenbestrijder begrijpt wat de impact van een wespennest in jouw woonomgeving is. Hij zal daarom snel ter plaatse zijn. Zodra hij arriveert zal hij starten met het in kaart brengen van het probleem. Waar bevindt het nest zich precies? En wat is de omvang van de wespenplaag? Als hij de antwoorden op deze vragen heeft gevonden, start hij met de bestrijding. Hij spuit met een speciale gifspuit wespengif het wespennest in. Na de toediening van het gif is het maximaal twee dagen wachten totdat alle wespen dood zijn.

Verklein de kans op wespenoverlast

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is uiteraard ook van toepassing op wespenoverlast. Het is fijn dat er professionele wespenbestrijders zijn die jou snel en vakkundig kunnen helpen bij wespenoverlast. Maar het zou natuurlijk het fijnste zijn als je nooit met wespenoverlast te maken krijgt. Gelukkig kun je de kans op een wespennest in jouw woonomgeving zelf verkleinen. Je kunt dit doen door in het voorjaar op zoek te gaan naar kleine wespennestjes. Heb je er eentje gevonden in je woning of in de tuin? Dan kun je deze nog gemakkelijk zonder groot gevaar verwijderen. Zo voorkom je dat er later in het seizoen een grote wespenplaag in jouw woonomgeving ontstaat.