Zo haal je meer leven uit je smartphone

0
525

De smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Dat betekent dus ook dat het eigenlijk vreemd is dat we er niet zoveel aan doen om de levensduur van de telefoon zo veel als mogelijk te verlengen. Dit is bovendien niet alleen goed voor onszelf, we kunnen er de maatschappij en plezier mee doen, omdat we het milieu kunnen sparen. Het is daarom goed om eens naar enkele tips te kijken op dit vlak. Zo haal je veel meer leven uit je smartphone, op een hele gemakkelijke manier.

Begin bij de batterij-instellingen

Om gemakkelijk veel gebruik van je telefoon te kunnen maken, is het slim om je batterij goed te behandelen. Dat doe je door deze nooit volledig leeg te laten lopen. Opladen gaat beter wanneer de batterij nog wat voller is. Daarom wordt vaak geadviseerd om de batterij tussen 20 en 80 procent vol te houden. Het is bovendien belangrijk om er de goede middelen voor te gebruiken. Zo kies je bijvoorbeeld voor de officiële kabels van de fabrikant. Op die manier weet je zeker dat jouw smartphone een stuk langer mee zal gaan.

Wees zuinig op je scherm

Misschien wel het meest kwetsbare deel van je telefoon is het scherm. Kort daarna gevolgd door de behuizing. Dus is het ook belangrijk dat je die delen het best beschermt. Dit doe je in de eerste plaats door een stevig telefoonhoesje uit te kiezen. Daarmee kan je jouw telefoon dan ook direct personaliseren. Overigens is het ook een goed idee om dan direct even te kijken of er een screenprotector op zit. Zo zorg je dat de zwakste delen van je telefoon goed beschermd blijven en je veel langer met je toestel kan doen. Dit maakt het de kleine investering meer dan waard.

Kies voor reparatie

We hebben jarenlang in de wegwerpmaatschappij geleefd. Heel langzaam begint dat idee te keren. Meer en meer mensen kiezen voor mogelijkheden om te repareren als iets kapot gaat. Dat is ook het geval bij je smartphone. Er zijn veel meer elementen die gewoon te vervangen zijn dan je misschien denkt. Dit is ook een stuk beter voor het milieu, want de productie kan daardoor omlaag. Veel van de onderdelen komen namelijk uit andere kapotte of ingeruilde telefoons. Twee halve telefoons maken namelijk gemakkelijk een hele die perfect werkt. Dit kan jou dus ook nog eens het nodige opleveren.

Letten op je opslagruimte

Een stille energievreter is je opslagruimte. En wat blijkt? Deze staat vaak vol met allerlei filmpjes en plaatjes van memes die je via Whatsapp hebt gekregen. Je kijkt er nooit meer naar, maar ze eten wel je batterij iedere dag opnieuw op. Je telefoon is sneller leeg, reageert trager en apps presteren niet meer goed. Wanneer je dus alles wat je niet gebruikt gewoon eens een keer verwijdert, dan zal je merken dat dit direct ten goede komt aan de telefoon. Overigens geldt dit net zo goed voor apps die je een jaar geleden leuk vond, maar nu nooit meer opent.