Vogels in de lente

0
4192

Nu dat het steeds mooier weer wordt, is de kans groot dat jij wat meer buiten zit. Wanneer je geen buitenruimte hebt, dus geen tuin of balkon, dan is de kans groot dat je je ramen wat vaker open zet en naar buiten gaat kijken. Met de lente gaat alles in bloei en komen er ook nieuwe vogels om de hoek kijken. In dit artikel lees je wat meer over de soorten vogels die in de lente tevoorschijn komen. Ga vooral eens wandelen en kijk welke vogels je tegenkomt. Wil je weten hoe je meer vogels naar jouw tuin, balkon of uitzicht kan lokken? Lees dan deze tips!

De appelvink

Een soort vogel waar je niet veel over hoort, is de appelvink. Dit is echter wel een hele mooie vogel. Het is een fraai gekleurde vink en een best wel forse vink met een krachtige snavel. Deze vogel is oranje gekleurd en heeft een grijze stierennek. Het heeft een witte eindband aan een korte, bruine staart. Verder heeft het roestbruine veren met blauwzwarte en witte versieringen. Vaak zitten deze vogels in bosrijke streken, dus mocht je een wandeling maken dan is de kans aanwezig dat je deze mooie vogel ziet. Ze gedragen zich wel stilletjes.

De groene specht

Een andere hele mooie vogel die je kan spotten tijdens een wandeling, is de groene specht. Deze laat zich echter niet heel vaak zien, maar het is wel eentje om te onthouden! Zoals de naam zelf al zegt, is het een groene vogel. Opvallend aan deze vogel is dat hij een knalrode kruin heeft en een zwart masker. Ook kan je het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes zien, namelijk aan de kleur van de snorstreep. Zo is de snorstreep van een man rood en die van een vrouw zwart. Het heeft een gelige stuit, daar kan je hem ook aan herkennen.

De keep

De keep is een andere bijzondere vogel. Dit is de noordelijke tegenhanger van de vink die we allemaal kennen. Het heeft een oranje borst, daar kan je hem aan herkennen. Echter hebben zij een witte buik en vooral een donkere kop. Niet te verwarren met een roodborstje, dit is echt een vink en heeft ook oranje-gele vleugelstrepen gepaard met een zwarte staart en een spierwitte stuit die vooral opvalt in de lucht.

De zanglijster

Ook de zanglijster is een erg mooie vogel. Dit is een compacte lijster met een korte staart. Over het algemeen is het een bruine lijster, maar wel met een gevlekte buik. Deze vogel staat vooral bekend om haar luide zang én de voorkeur voor slakken. De bovenzijde is vaak egaal bruin, de borst en flank zijn geelbruin. Wel zijn buik en keel wat witter met opvallende zwarte pijlpuntvlekken. Deze vogel is ook iets groter, namelijk 20 tot 22 centimeter. Deze vogel kan je ook het beste tegenkomen tijdens een boswandeling, maar ook in een park of dichtbegroeide tuinen. Erg leuk!