Wintersporten in Port du Soleil vanaf een high-end vijfsterren-resort

0
2178
skiën in frankrijk

Op het moment zijn de laatste weken van de winter aan de gang. Als jij een wintersportfan bent, hoeft dit niet te betekenen dat je jouw ski’s of snowboard tot het volgende wintersportseizoen in de kast hoeft te laten staan. Tot in het voorjaar is het in veel wintersportgebieden nog heel goed mogelijk om te genieten van een vakantie in de sneeuw. Zo ook in het fenomenaal mooie wintersportgebied Portes du Soleil. Dit gebied bestrijkt Frankrijk en Zwitserland en behoort met ruim 650 kilometer aan pistes tot de grootste én mooiste skigebieden van de wereld. Wil jij er dit jaar ook nog even lekker sportief tegenaan en beraam jij je op een luxe accommodatie om na een intensieve dag heerlijk bij te komen? In dit blog belichten we het comfortabele vijfsterren-resort AlpChalets Portes du Soleil dat je op steenworp afstand van de pistes vindt.

Design-accommodaties

Op het vijfsterrenpark Portes du Soleil vier je jouw wintersportvakantie vanuit een accommodatie die de Franse Alpen absoluut eer aan doet. Dat merk je bijvoorbeeld aan het onvergetelijk mooie uitzicht. Het prachtige vakantieresort is gelegen aan de rand van Abondance, een authentiek wintersportdorp ten zuiden van het Meer van Genève. Portes du Soleil bestaat uit imposante chalets die sublieme penthouses en exclusieve design-appartementen herbergen. Vanaf je terras of je balkon geniet je van adembenemend mooi uitzicht over de bergen, het dorp en de Abondancevallei. Je hebt er de keuze uit appartementen die geschikt zijn voor vier, vijf, zes, zeven en acht personen. In een van de luxe penthouses is het mogelijk om met een groep van zes, acht of tien mensen te verblijven.

Kom op krachten in de spa

Als je met de auto van Nederland naar Frankrijk reist, kun je die netjes parkeren op de riante privé-parkeerplaatsen in de parkeergarage op het resort. Daar vind je ook verwarmde skidepots waar je snowboots en skischoenen kunt laten drogen. Het high-end vijfsterren-resort heeft je nog meer te bieden aan luxe en comfort. Na een dag snowboarden of skiën gaat er niet boven uitgebreid ontspannen in de luxueuze wellness, compleet met een groot zwembad, een Finse sauna en een royale ronde jacuzzi. In de prachtige fitnessruimte met uitzicht op de bergen, is het mogelijk om je conditie op peil te brengen en je spieren te trainen voor de volgende dynamische wintersportdag. De relaxruimte met riante loungeplekken biedt je de gelegenheid om op krachten te komen en na te genieten van alle indrukken die je hebt opgedaan.

Ski-safari’s van land naar land

Ben je enthousiast en heb je al een reisdatum in gedachten? Als je op wintersport in Portes du Soleil gaat, zijn een paar ins en outs over het gebied zelf natuurlijk ook mooi meegenomen. Portes du Soleil strekt zich uit van het Franse Les Gets tot het Zwitserse Champéry en bestaat uit ruim 650 kilometer piste. Als je flinke kilometers wilt maken, kan dat uitermate goed door het maken van ski-safari’s van land naar land. Bovendien heeft Portes du Soleil voor zowel de beginnende, gemiddelde als gevorderde wintersporter alles te bieden. Het skigebied telt in totaal 170 kilometer blauwe, 380 kilometer rode pistes en 100 kilometer zwarte pistes. Grote kans dat Le Mur en La Coup du Monde je hart een sprongetje laten maken als je een doorgewinterde skifanaat bent. Deze zwarte pistes staan bekend als de moeilijkst te bedwingen pistes van de Franse Alpen. Wil je juist ontspannen skiën of snowboarden? Dan is het mogelijk je uit te leven op de vele blauwe en rode pistes.