Zo bespaar je echt volgens professionals

0
605
Zo bespaar je echt volgens professionals

Het wordt allemaal steeds duurder in Nederland. Dat lijkt misschien heel lastig, maar je kan er ook van alles aan doen. Mits je maar weet op welke manieren je kan besparen. Daarvoor zijn dan ook enkele slimme trucjes te benutten. Om je daarbij te helpen hebben we een budgetcoach ingeschakeld. Die kan je natuurlijk helpen met slimme bespaartips die ook echt werken. Op die manier kan je al snel veel bereiken. Het blijkt bovendien ook nog eens veel gemakkelijker dan het op het eerste oog lijkt.

De voordelige optie kiezen

De simpelste tip die iedereen kan toepassen, is het kiezen van de voordelige optie. Wanneer je boodschappen doet kies je bijvoorbeeld voor huismerken en aanbiedingen. Wanneer je dit voor al je boodschappen doet, dan ben je al snel 30 procent goedkoper uit dan wanneer je een winkelwagentje vol met A-merken kiest. Andere simpele stappen zijn bijvoorbeeld de keuze voor groenten van het seizoen omdat die op dat moment nu eenmaal flink voordeliger worden aangeboden. Dit kan je een flink bedrag op de boodschappen laten besparen over een gehele maand. Overigens kan het ook helpen als je aan het einde van de dag gaat.

Anders met abonnementen omgaan

Het is ook slim om je abonnementen eens tegen het licht te houden. Dit moet je breed nemen, dus niet alleen je telefoonabonnement, maar bijvoorbeeld ook je verzekeringen. Het is slim om te vergelijken en zo nu en dan eens over te stappen. Dit kan je al snel enkele honderden euro’s schelen als je alles bij elkaar neemt. Dit komt door de kortingen die je krijgt bij overstap. Ook is het slim om voor voordelige opties zoals Sim Only te kiezen. Die abonnementen zijn veel voordeliger omdat je geen kosten aan je telefoon hebt.

Leer zuiniger leven

Het is ook belangrijker om simpelweg zuiniger te leven. Dat doe je bijvoorbeeld door de verlichting wat later aan te doen en alleen in de vertrekken waar je bent. Dat doe je ook door korter te douchen, bijvoorbeeld met de hulp van een douchewekker. Het kan in het begin best veel opleveren. Wanneer je merkt dat je niet meer bespaart, dan kan je een nieuwe impuls geven door er een uitdaging van te maken in huis. Wie nog sneller en nog korter kan, brengt dan dus ook nog meer op. Dit maakt het ook nog eens een leuke uitdaging voor jullie.

Kiezen voor de fiets

Misschien ben je door de jaren heen wat gewend geraakt aan het gemak van de auto. Zelfs boodschappen om de hoek deed je met de auto. Bedenk je echter wel hoeveel benzine al die korte ritjes je kosten. Daarom is het zeker ook goed mogelijk om te besparen door wat vaker voor de fiets te kiezen. De brandstofprijzen zijn ook nog eens voortdurend aan het stijgen, dus op de lange termijn ga je meer en meer besparen als je veel dingen op de fiets doet. Soms heb je de auto nu eenmaal nodig, maar tank dan bij het voordeligste station in de buurt.