Gebruik deze middelen om wespen te verjagen

0
568

De warme maanden van het jaar staan weer voor de deur. Dat brengt veel goeds met zich mee, maar er zijn ook wel wat dingen waar je niet zo blij van wordt. Zoals bijvoorbeeld al die wespen die maar om je heen blijven zoemen. Als je toch eens de middelen had om daar iets aan te doen. Het is ook goed mogelijk om daarvoor te zorgen. Er zijn namelijk allerlei wespenvangers die milieuvriendelijk zijn en die jij zo kan inzetten om de wespen uit je buurt te houden.

Het gebruik van wespenmix

Je kan een wespenmix om de insecten mee weg te jagen. Dit is een mix van citroen met kruidnagels. Er zijn kant-en-klare soorten die je zo kan kopen. Zelf heb je er geen last van, want je ruikt de zoete geur van citroen. De wespen kunnen echter niet tegen de combinatie van dat zoeten met de kruiden van de kruidnagel. In de kant-en-klare mixen worden vaak ook nog andere elementen toegevoegd zoals pepermunt, rozemarijn of citroengras. Je hebt er niet veel van nodig en kan er lekker lang mee doen. Zo ben je zeker van rustige middagen in de tuin.

Kiezen voor een vangzak

Je kan bij een speciaalzaak tegenwoordig ook een wespenvangzak kopen. Dit is een milieuvriendelijke manier om de wespen naar een bepaalde plek te lokken. In de zakken zit een stof die de insecten aantrekt. Vervolgens kunnen ze er niet uit. Op die manier zorg jij ervoor dat je geen last meer hebt. Het fijne is ook dat je de lokstof kan aanvullen in de vangzak. Je kan dit simpel aanlengen met water en zo kan je er eindeloos gebruik van blijven maken. Je kan de zak gewoon in de tuin hangen, bijvoorbeeld aan een tak.

Een wespenverschrikker inzetten

Je kan ook kiezen voor het gebruik van een wespenversprikker. Dit is eigenlijk een imitatie van het wespennest. Het is niet alleen functioneel, maar het ziet er ook goed uit. Dat is wel anders dan een vangzak, die toch wat aanwezig is in een tuin. Het is ook nog eens zo dat je de wespen goed op afstand kan houden als je het met de verschrikker doet. Het is namelijk zo dat wespen niet in de buurt van een bestaand nest gaan zitten. Hang jij dus een nest op, dan weet je bijna wel zeker dat de andere koloniën wegblijven.

Het gebruik van geurmineralen

Het is ook mogelijk om met geuren te werken. Zo kan je bijvoorbeeld geurmineralen gebruiken. Die geven een geur af waar jij geen last van hebt, maar die de wespen bijzonder onprettig vinden. Ze ruiken dit op grote afstand en blijven dus ook weg uit je tuin. Het fijne aan het werken op deze manier is dat het volledig natuurlijk is en dat de effecten wetenschappelijk bewezen zijn. Je kan dit keer op keer opnieuw doen omdat je de geurmineralen gemakkelijk kan aanschaffen. Soms werk je met een aromabrander voor extra effect. Zo ben je helemaal zeker van succes.