Zijn lipfillers wat jij zoekt?

0
851

Het is aantrekkelijk om mooie volle lippen te hebben. Daarom is het kiezen voor lipfillers met sprongen toegenomen. Vooral onder jongeren zie je dit heel veel gebeuren. 1 op de 3 meiden kiest hier volgens onderzoeken voor. Dit komt onder andere ook doordat veel nationale en internationale bekendheden er ook voor gekozen hebben. Het is misschien iets wat jou ook wel aantrekt. Alleen is het wel belangrijk dat je echt goed weet waar je aan begint. Neem de informatie in dit artikel eens door om goede keuzes te kunnen maken.

Geen nieuwe ingreep

Het is belangrijk om eerst iets recht te zetten. Het opvullen van de lippen is geen nieuwe trend. Dit gebeurt al heel lang. Al meer dan 100 jaar gelden werd er ook al van alles gedaan om de lippen te vergroten. Vanaf de jaren zestig van de twintigste eeuw gebeurde dat met ingrepen zoals siliconen en later dierlijk collageen. Tegenwoordig zien de lipfillers er wel anders uit. Die bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof. Dat is wel een belangrijk verschil met de oude methodes. Deze methode is de laatste tien jaar snel gegroeid.

Hoe werkt de behandeling?

Het is belangrijk om te weten hoe een behandeling precies in zijn werk gaat. Het blijft immers wel een cosmetische ingreep. Het zal je look daadwerkelijk veranderen. Daarom krijg je eerst een intakegesprek met een arts om te bekijken wat je wensen zijn en of daar wel aan voldaan kan worden. De echte behandeling begint met een verdovingscrème op de lippen. Daarna wordt met een dunne injectie het hyaluronzuur ingespoten. Dit is binnen tien minuten gebeurt. Je zal even een kleine nabehandeling krijgen en na ongeveer een halfuur ben je klaar. Je kan dan weer naar huis.

Hoe lang werkt de behandeling?

Het is ook goed om te weten hoe lang de behandeling eigenlijk werkt. De fillers van tegenwoordig zijn behoorlijk krachtig. Je kan er al snel zeker van zij dat je er negen tot twaalf maanden plezier van hebt. Daarna zal je lip langzaam weer de oude vorm terugkrijgen. Natuurlijk kan je wel tijdig ingrijpen met een nieuwe behandeling en zo zorgen dat je lippen de volle vorm blijven houden. Het belangrijkste om te weten is dat je dus zelf kan bepalen of je met volle lippen verder gaat, of dat het je toch niet bevalt. Het is niet voor eeuwig.

Letten op de gevaren

Het is tot slot ook belangrijk om de risico’s van lip fillers te kennen. Hoewel de fillers dus  uiteindelijk altijd zullen verdwijnen, kunnen ze wel verkeerd worden ingespoten. Daardoor krijg je niet die mooie volle lippen die je wilde, maar krijg je allerlei rare bulten in je lippen. Het is dus vooral belangrijk om goed onderzoek te doen naar de kliniek die je op het oog hebt. Een ander gevaar is dat het niet uitpakt zoals je had gehoopt. Dan loop je dus bijna een jaar rond met een look die je niet echt goed bevalt.