Zo hang je een schilderij op aan een betonnen muur

0
391

Wanneer je een industrieel interieur hebt, dan kies je dus ook voor de rauwe betonnen muren. Dat neemt niet weg dat je er wel wat decoratie aan wilt hangen. Denk aan foto’s en schilderijen. Dit wil je dan wel op een manier doen zodat je de rauwe look gewoon blijft behouden. Daar kan je wel wat tips bij gebruiken. Maak je geen zorgen, want die tips hebben wij dus voor je verzameld. Zo kan je jouw muren decoreren, zonder dat je de look die je hebt neergezet daarbij hoeft te verliezen.

De plek bepalen

Het begint allemaal bij het bepalen van de juiste plek aan de muur. Waar moet de lijst met de foto of het schilderij komen te hangen? Zorg dat dit een plek is waar het goed zichtbaar is en het ook mooi in het geheel van jouw interieur past. Het is slim om de precieze positie van de haak te markeren. Meet dit uit en zet een kruisje met een potlood op het beton. Wanneer je meerdere foto’s of schilderijen naast elkaar hangt, is het ook belangrijk dat je alles goed uitlijnt zodat het allemaal mooi gelijk komt te hangen.

Het gat boren

Het is belangrijk om met de juiste boor te werken als je een gat gaat boren. Dit moet natuurlijk een betonboor zijn. Ga aan de slag met de gaten op de gemarkeerde posities, maar doe dit wel voorzichtig. Gebruik een stukje tape om op je boor te markeren hoe groot de pluggen zijn. Zo weet je direct dat je diep genoeg hebt geboord. De pluggen kan je daarna direct in de gaten stoppen. Zorg dat ze wel heel stevig zitten en dat ze dus ook precies gelijk zitten met het muuroppervlak.

De lijstjes ophangen

Nu kan je de lijstjes gaan ophangen. Daarvoor moet je dan wel eerst de ophanghaag in de pluggen schroeven. Als het goed zit, is jouw plug al stevig in de muur aangebracht. Je moet de haak ook goed diep in de plug stoppen zodat deze ook stevig zit en niet zal wiebelen. Als de haak zit, dan kan je het schilderij eraan hangen. Nu pak je een waterpas om ook zeker te zijn dat het precies recht hangt. Wanneer dit gedaan is, dan kan je in principe gaan genieten van een mooi schilderij dat precies goed hangt. Zonder dat het je heel veel werk heeft hoeven kosten.

Enkele extra tips

Wil je nog meer uit de mogelijkheden halen? Kijk dan bijvoorbeeld naar gelijke afstanden tussen de haakjes van de diverse schilderijen. Het is op die manier mogelijk om je muur mooi gelijkmatig te vullen met beelden. Kijk met meetapparatuur na of er geen bedrading of leiding in de muur loopt op de plek waar jij wilt gaan boren. Mocht de muur wat harder zijn, dan kan je met een beetje smeerolie op je boor zorgen dat je er toch wat gemakkelijker doorheen kan komen. Dit maakt dat je toch goed door het beton heen kan komen.