Leuke sporten om een keer een kans te geven

0
143

Sporten is goed voor lichaam en geest. Het is bijvoorbeeld leuk om te doen. Je kan er doelen mee stellen. Je laat positieve hormonen vrijkomen. Je kan nieuwe mensen ontmoeten. En je werkt aan je perfecte look. Al deze dingen samen maken het de moeite waard om aan sport te doen. Alleen is dan de vraag: welke sport moet je doen? Dat kan per persoon verschillen. Bovendien zijn er meer sporten dan ooit om uit te kiezen. We geven je wat ideetjes voor nieuwe sporten die je een kans moet geven.

Padel

Het is eigenlijk geen nieuwe sport, want het wordt in bepaalde delen van de wereld al vele jaren gespeeld. In recente jaren is het echter overgewaaid naar Nederland en andere landen. Tegenwoordig is padel gewoon een grote sport. De meeste tennisverenigingen bieden de sport dan ook naast tennis aan en het is voor sommige verenigingen zelfs al zo dat er meer padel- dan tennisleden zijn. Die aantrekkingskracht zegt iets. Daarom is het dus ook voor jou misschien wel een goed idee om het eens een keer een kans te geven. Zeker wanneer je voorheen getennist hebt kan dit een goed idee zijn.

Crossfit

Nog een sport die al wat jaartjes beoefend wordt, maar wel nog relatief niet is, is crossfit. Wanneer gewichtheffen op zich niet jouw ding is omdat je het wedstrijdelement mist, dan is crossfit misschien wel de oplossing. Je gaat misschien niet voor je maximale krachtoutput, maar je gaat wel voor een bepaalde oefening of combinatie van oefeningen binnen een bepaalde tijd. Je wordt sterk, atletisch en fit van deze sport. Alleen moet je wel jezelf durven pushen, want het zijn geen simpele opdrachten waar je voor komt te staan. Daar word je dan ook wel in uitgedaagd.

Kickboksen

Internationaal staan Nederland aangeschreven als een echt kickboksland. De Nederlandse vechters domineren de sport al jaren. Veel profs uit andere landen hebben hun opleiding ook in Nederland gekregen. Ook op amateurniveau is er een grote groep kickboksers in Nederland. Dat komt ook doordat het een allround training is. Je wordt er niet alleen sterk van. Het is ook goed voor je conditie, je fitheid en je explosiviteit. Al deze zaken helpen je om gezond oud te worden. Kickboksen is dus zeker iets om een kans te geven. Je kan ook trainen zonder dat je daadwerkelijk de ring in hoeft te gaan. Dat maakt het nog aantrekkelijker.

Walking football

Niemand heeft de eeuwige jeugd en dat zie je het best terug in je vaardigheden op het veld. Een dynamische en snelle sport als voetbal is niet gemakkelijk te spelen wanneer je ouder wordt. Daar is tegenwoordig een oplossing voor. Dat is walking football. Eigenlijk is dit gewoon een training en een rondo voor de wat oudere speler. Het is natuurlijk fijn om nog wel gewoon op het veld met een bal bezig te zijn, zonder dat je door al die jonge honden voorbij wordt gelopen. Vooral het ouderwetse plezier van voetbal heb je zo snel teruggevonden.