Welke groenten kan je het gemakkelijkst zelf verbouwen?

0
342

Wil je al heel lang zelf groenten gaan verbouwen? Het is best lastig om dit voor elkaar te krijgen. Daarom is het fijn om te weten welke groenten juist relatief gemakkelijk aan te pakken zijn. Het is fijn om bijvoorbeeld met een eigen kas te werken. Bovendien is het slim om de groenten te kiezen die je zelf het gemakkelijkst kan verbouwen. We willen je graag op weg helpen en hebben er dus 4 uitgezocht waar je direct mee aan de slag kan gaan. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om eindelijk te beginnen.

Het verbouwen van spinazie

Spinazie is één van de meest gezonde groentes die je zelf kan verbouwen. Het is gemakkelijk om dit in een kas te kweken. Het groeit ook lekker snel, dus veel meer dan een paar weken heb je niet nodig. Ook een voordeel is dat spinazie bestand is tegen kou. Daardoor kan je het dus kweken op het moment dat het jou uitkomt en ben je niet perse aan een seizoen gebonden. De voordelen van spinazie mogen ook duidelijk zijn. Alleen al de combinatie van ijzer, calcium en vezels is goed voor je.

Het kweken van paprika

Paprika’s kweken doe je vooral omdat je deze groente zo gemakkelijk op veel manieren kan gebruiken. De paprika’s kweek je ook bij voorkeur in een tuinkas. Je kan ze snel laten groeien. Binnen enkele maanden heb je al profijt van wat je gezaaid hebt en kan je gaan oogsten. Wanneer je ze zelf kweekt lijken ze wel nog lekkerder te smaken. Het is fijn om te weten dat er talloze varianten van de paprika zijn. Je kan dus ook nog eens op zoek gaan naar de soort die goed bij jou past. Ze zijn in ieder geval allemaal gezond.

Aan de slag met tomaten

Ook tomaten zijn heel geschikt om zelf te verbouwen. Je kan ze gebruiken voor soep, salade, saus of gewoon om lekker van te snakken. Ook voor tomaten geldt dat de zelfgekweekte soorten veel lekkerder smaken. Dit komt doordat ze wat sappiger zijn omdat je ze niet bewerkt. Het is leuk om met verschillende soorten te experimenteren. Je kan voor de kleine cherrytomaat gaan, maar je kan ook eens proberen de grote vleestomaten te kweken. Let wel op, want elke soort vraagt wel om een net iets andere benadering. Dit moet je dus wel goed aanpakken.

Komkommers uit eigen tuin

Komkommers zijn een favoriet bij jong en oud. Vooral in de warme zomermaanden kunnen ze lekker verfrissend zijn. Het leuke is dat dit één van de gemakkelijkste soorten groente is om zelf te verbouwen. Het is ook nog eens zo dat voor komkommers een lange oogsttijd geldt. Dat betekent dus dat je over een hele lange periode lekker van komkommers kan genieten. Een groot voordeel van deze groente is dat je er bijna niets aan hoeft te doen. Watergeven is eigenlijk voldoende. Zorg wel dat de plant ondersteund is zodat deze omhoog kan klimmen in de groei.