Een fijn plekje in de tuin creëren

0
536

De tuin is de ultieme plek om lekker te ontspannen. Dat gaat echter natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor moet je de tuin dan ook wel geschikt maken. Je zorgt voor een fijn plekje waar je kan zitten. Het gaat dan niet alleen om het bestraten van een stukje tuin, maar ook om het kiezen van de juiste beplanting en de ideale accessoires om er een fijne plek van te maken. Om je daarbij te helpen vind je in dit artikel enkele tips die je direct kan toepassen. Zo kan je gemakkelijk jouw tuin ook van een fijn plekje voor jezelf voorzien.

Zet een afscheiding

Het begint allemaal met het afschermen van de plek waar je wilt gaan zitten. Dit werkt het best wanneer je het achterin de tuin in een hoek doet. Door een afscheiding te plaatsen, maak je het er direct al een stuk knusser. Dit geeft jou ook een veel beter gevoel dan zo’n grote open plek waar iedereen je kan zien zitten. Voor de afscheiding heb je meerdere opties. Zo kan je er bijvoorbeeld voor neerzetten, maar je kan ook met groen veel bereiken, mits het maar een bepaalde hoogte heeft.

Zorg voor warmte

Het is belangrijk dat je niet alleen maar lekker kan zitten wanneer het bloedheet is buiten. Er zijn immers meer momenten in het jaar dat dit niet het geval is in Nederland. Dat los je op door zelf voor warmte te zorgen. Wanneer je voor natuurlijke verwarming zorgt, dan brengt dat vaak ook nog eens wat sfeer met zich mee. Wanneer je bijvoorbeeld een buitenhaard of een vuurschaal gebruikt, dan kan je dus lekker warm erbij zitten en geniet je van het spel, de geur en het geluid van de vlammen van brandend hout.

Een plek in de schaduw

Wanneer je in de zomer veel gebruik van je eigen plekje wilt maken, dan is het wel belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Dat doe je door bij je zitplek ook een stukje schaduw te kunnen verzorgen. Dat hoeft niet heel lastig te zijn, want je kan bijvoorbeeld gewoon een overkapping neerzetten. Wil je een meer natuurlijke schaduw, dan heb je bomen nodig, maar bedenk je wel dat het veel langer duurt voordat je hiervan kan profiteren omdat een boom nu eenmaal tijd om te groeien nodig heeft.

Maak het gezellig

Tot slot moet je je natuurlijk wel op je gemak voelen op dit plekje. Dat is niet heel lastig. Je zoekt gewoon wat leuke accessoires die bij je passen en waar jij je goed bij voelt. Op die manier kan je heel simpel zorgen dat het een plekje voelt waar jij het simpel gezellig kan maken. Het is wel heel fijn om je op je gemak te voelen in je eigen oase. Dat is de plek waar je naartoe kan ontsnappen op het moment dat je even rust en ontspanning nodig hebt. Met deze simpel toe te passen tips hoeft dat geen enkel probleem voor je te zijn.