Zo kan je langer je vakantiegevoel vasthouden

0
646

De vakantie is nog niet voorbij of je verlang alweer naar de volgende, Wat kan je eraan doen om het fijne gevoel van vakantie ook wat gemakkelijker thuis te beleven? Het zal je verbazen hoe goed dit eigenlijk mogelijk is. Wanneer je de volgende tips meeneemt, dan zal je merken dat het een stuk gemakkelijker wordt om ook thuis het gevoel te hebben dat je nog altijd op vakantie bent.

Zo pak je het aan

Het grote verschil is dat je al snel door hebt dat je dagelijkse sleur al na enkele minuten weer vertrouwd voelt, waar je vakantiegevoel juist altijd speciaal blijft. Dat is dan ook de sleutel in de aanpak. Wanneer je beseft hoe dit gevoel nu eigenlijk precies werkt en hoe je daar dus van kan profiteren, dan is het ineens helemaal niet zo lastig meer om ook wanneer je thuis bent toch het gevoel te hebben dat je ergens in een warm oord verblijft en lekker kan ontspannen. Ook al regent het en kom je om in het werk.

Gebruik van de vakantie erin houden

Het werkt altijd goed wanneer je één of enkele gebruiken van de vakantie erin houdt wanneer je weer thuis bent. Ging je na het eten even samen met een glaasje zitten genieten en niks doen? Waarom doe je dat dan thuis niet? In plaats van direct na de maaltijd weer op te springen om allerlei klusjes te regelen. Er zijn natuurlijk allerlei dingen die je op vakantie doet om te ontspannen, die thuis weer uit je systeem gaan omdat het niet in je programma past. Daarom is het belangrijk om hier ook bewust van te zijn. Zo hoef je dus niet terug naar je vakantieadres om toch datzelfde gevoel te ervaren.

Meer voorpret beleven

Een andere gemakkelijke manier om te zorgen voor een vakantiegevoel in huis, is door de mate van voorpret wat te vergroten. Dat doe je natuurlijk heel gemakkelijk. Je gaat gewoon alvast op zoek naar de volgende bestemming voor een leuke reis. Daardoor kan je al helemaal verheugen en inleven. Wat dus ook gepaard gaat met een zelfde soort gevoel als op vakantie. Het is de moeite waard om dus ook lekker uitgebreid te zoeken naar leuke plekken waar je wel naartoe zou willen en daar bij weg te dromen. Je zal merken dat dit ook echt heel goed werkt.

Terugkijken op de reis

Je kan het natuurlijk ook omdraaien. In plaats van vooruit te kijken naar de volgende reis, kan je natuurlijk ook gewoon wat meer nagenieten van je vorige reizen. Je hebt al die foto’s niet voor nies gemaakt. Ook heb je al die souvenirs nog om die leuke belevenissen mee in herinnering te roepen. Het is dan ook wel de moeite waard om dat zo nu en dan eens te doen. Terugkijken op een leuke vakantie gaat vaak ook gepaard met het goede gevoel dat je had toen je hier verbleef. Dit is zeker een simpele truc die altijd werkt.