Zo zorg je voor een opgeruimde kledingkast

0
1062

Een kledingkast opruimen is geen fijne taak. Je wilt natuurlijk veel liever niet ermee aan de slag gaan. Dat neemt niet weg dat het na een tijdje wel een rommeltje kan worden. Daarom is het slim om te bekijken wat je kan doen om de kledingkast toch lekker opgeruimd te krijgen en te houden. Dat hoeft namelijk helemaal niet lastig te zijn. De volgende tips zijn bijvoorbeeld heel handig om te gebruiken. Zo kan je er zeker van zijn dat ook jouw kast netjes blijft.

Maak een plan

Een reden waarom een kledingkast een rommeltje wordt, is dat er geen goed plan achter zit. Het is vaak zo dat door de jaren heen alles wat je nieuw hebt gekocht op een plekje is gekomen waar toevallig nog ruimte was. Het is dan beter om dit gewoon anders te doen. Haal alles eruit en maak een plan en een indeling. Aan de hand daarvan kan je namelijk zorgen dat alles er netjes uitziet, dat het gemakkelijk terug te vinden is en dat je er zeker van bent dat je alle ruimte blijft houden die je nodig hebt. Begin dus met een goed plan.

Helemaal opnieuw beginnen

Wanneer je dan toch volgens een nieuw plan gaat werken, dan kan je dus ook het best vanaf het begin beginnen. Haal alles uit je kledingkast. Gooi het op een hoop en begin met uitzoeken. Op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je dus ook echt alles kan indelen volgens een slimme indeling die je gemaakt hebt. Doordat je ook ontdekt dat er nog allerlei items in je kast hangen die je ooit meer draagt, kan je er ook direct voor zorgen dat je veel minder ruimte nodig hebt. Doe weg wat je niet meer draagt.

Laat iemand je helpen

Het kan best lastig zijn om bepaalde items weg te gooien. Je hebt er misschien wel een emotionele band mee. Dan wil je ze natuurlijk ook gewoon houden. In dat geval is het fijn om iemand naast je te hebben die je kan helpen. Die kan je dan vragen om te helpen met het doorhakken van knopen op het moment dat dat nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk al vele jaren al niet meer hebt gedragen, dan is het ook niet nodig om ermee te blijven zitten. Dit neemt alleen maar onnodig ruimte in, ondanks je gevoel.

Indelen volgens plan

Nu je een plan hebt gemaakt en alles hebt uitgezocht, is het ook zaak om het plan tot uitvoering te brengen. Dat betekent dus dat je nu alle items die overblijven hebt gesorteerd en die nu in de kast gaat leggen en hangen. Je zal al snel zien dat het er een stuk beter uitziet dan het hiervoor deed. Het is nu natuurlijk wel zaak om je aan het plan te houden op lange termijn. Doe dit ook wanneer je iets nieuws koopt. Zoek een vaste plek en houd het daar. Dit maakt al het verschil.