Hoe vind je het juiste padelracket?

0
1500

Padel is al enige tijd één van de snelst groeiende sporten van de wereld. De kans is best groot dat jij ook de aantrekkingskracht voelt. Misschien is de tijd nu gekomen om ook over te stappen. Dan is het een goed idee om eens te kijken waar een goed padelracket aan moet voldoen. Daarmee kan je namelijk een goede start maken als je met de sport begint. Natuurlijk speelt persoonlijke voorkeur een rol, maar dat neemt niet weg dat je op sommige zaken goed moet letten. Die gaan we hier bespreken.

De vorm van het racket

Een padelracket kan verschillende vormen hebben. Dat is dus anders dan bij de meeste racketsporten, waar vaak een uniform racket bestaat. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een rond racket. Deze is goed voor beginners omdat het oppervlak wat groter is. Je slaat wat gemakkelijker raak. Je kan ook kiezen voor een racket in druppelvorm. Dit is voor ervaren spelers die goed het midden van het racket gebruiken om te slaan. Daarnaast is er nog de diamantvorm. Daar spelen professionals mee. De ideale plek om te slaan bevindt zich bovenin het racket. Dit maakt het aantrekkelijk voor profs.

De juiste balans vinden

Om padel goed te kunnen spelen, is het belangrijk om de juiste balans te vinden. Daarom is het ook belangrijk om goed te letten op hoe het gewicht in het racket verdeeld is. Het racket voelt wat zwaarder wanneer de balans vooral bovenin te vinden is. Dit zorgt wel dat je meer kracht kan zetten bij elke klap. Ligt de balans wat meer bij het handvat, dan heb je meer wendbaarheid. Dit kan dus ook wat fijner aanvoelen op de polsen. Daarom vinden veel spelers dit ook fijner. Weeg dit mee in je keuze.

Het gebruikte materiaal

Het is ook belangrijk om naar het gebruikte materiaal te kijken. Als het gaat om padelrackets, dan zijn de mogelijkheden juist daarin echt eindeloos. Het is belangrijk om bijvoorbeeld naar duurzaamheid en stevigheid te kijken. Je kijkt naar het materiaal van het frame, dat bij voorkeur van carbon is. Ook kijk je naar het materiaal van de grip. Dit is vaak van rubber, al hoeft dit niet altijd het geval te zijn. kies altijd stevige materialen, want herstellen is vaak heel duur. Je kan dan beter in één keer in een goed en stevig racket investeren.

Hoe hard is het racket?

De laatste vraag is hoe hard het racket moet zijn. Daar zit namelijk wel het nodige verschil tussen. Het zachte racket helpt je om met meer kracht te slaan omdat het wat meer elastisch kan werken. Je hebt aan de andere kant wel wat minder controle over de bal. Het is vooral voor verdedigende spelers. Het harde racket gaat juist wat langer mee. Dat komt ook doordat je controle over de bal hebt. Het is wel zo dat er wat meer techniek gevraagd wordt wanneer je ermee gaat spelen. De beste keuze maak je door zelf te proberen.