Zo beveilig je jouw iPhone

0
719

Het werken met een iPhone mag dan lekker gemakkelijk zijn, het komt ook met gevaren. Het is namelijk zo dat je best kwetsbaar bent als je een smartphone gebruikt. Alles wat je doet wordt namelijk opgeslagen als je niet oppast. Dat betekent dus dat er bar weinig van je privacy bewaard blijft. Vooral met zakelijk informatie kan dit gevaarlijk zijn. Het is echter niet onmogelijk om dit toch te beschermen. Alleen weet lang niet iedere gebruiker hoe je dit moet doen. Tijd om daar dus eens wat meer aandacht aan te besteden.

Aan de slag met de instellingen

Het begint allemaal bij het instellen van je iPhone. Je kan namelijk op de producten allerlei opties inschakelen waarmee je jouw privacy op een goede manier kan beschermen. Zo kan je bijvoorbeeld de browser van Safari gebruiken zonder dat er trackers worden geïnstalleerd. Ook kan je de app gezondheid uitschakelen zodat deze gegevens niet overal terechtkomen. Ook kan je voorkomen dat assistent Siri alles van je onthoudt. Het is belangrijk om alle stappen van de instellingen door te lopen. Je zal merken dat dit een gigantisch verschil maakt. Zakelijk gezien zal dus al snel niets meer lekken.

Verdiepen in je gegevens

Het is vooral ook belangrijk dat je goed begrijpt wat je eigenlijk allemaal deelt. Dit is namelijk waar het voor veel mensen fout gaat. Ze hebben geen idee hoe belangrijk het is om alle gegevens goed te beschermen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je ip-adres ook gewoon in je mails verstopt zit. Waardoor je dus ook daar niet veilig bent. Er is van alles aan je te koppelen op die manier. Het is wel heel goed om te weten dat je dankzij de vele instellingen die er zijn dus ook mogelijkheden zijn om dit allemaal te voorkomen.

Wat zijn de gevaren?

Er zitten de nodige gevaren aan het delen van je gegevens. Wanneer je bijvoorbeeld je wachtwoorden niet goed beschermt, dan kan de gemiddelde hacker overal bij komen. Ook is er een gevaar in de locatievoorzieningen omdat iedereen altijd weet waar je bent en wat je doet. Het is niet alleen zakelijk gezien heel belangrijk om dit te voorkomen. Eigenlijk is dit op persoonlijk vlak net zo belangrijk. De dingen die je op je zakelijke iPhone instelt, moet je dus eigenlijk ook gewoon op je eigen telefoon zo instellen. Doe dit ook bij de mensen om je heen.

Hoe pak je het aan?

Zoals gezegd kan je zelf het nodige doen om je iPhone te beschermen. Het is goed om eerst eens online wat instructievideo’s te bekijken om alle stappen met eigen ogen te kunnen zien. Zo weet je wat je beschermt en hoe je dit moet doen. Vervolgens open je je telefoon en ga je in het menu zelf al deze stappen doorlopen. Op die manier kan je zorgen dat je dus alles wat een gevaar voor jou of jouw bedrijf kan opleveren afgesneden en kan je gewoon gerust gebruik van je smartphone maken. Meer privacy is in dit geval vaak beter.