Is microdosing iets voor jou?

0
384

De laatste jaren is het begrip microdosing in opkomst. Het is misschien iets wat jij ook al voorbij hebt horen komen, maar waarvan je geen idee hebt wat het precies inhoudt. De hoogste tijd om je daar eens in te verdiepen. Het heeft te maken met het innemen van psychedelica, maar dan in zeer kleine doses. Dit is een manier om te voorkomen dat je gaat hallucineren, maar wel van de andere voordelen kan profiteren. Zo kan het bijvoorbeeld angst en depressies verminderen, maar kan het ook voor ontspanning, creativiteit en welbehagen zorgen.

De werking van de stoffen

Er zijn verschillende stoffen die in aanmerking komen voor microdosing. Dit kan bijvoorbeeld om iets bekends gaan als LSD, maar ook om minder bekende stoffen zoals Psilocybine. Dit ken je misschien wel als paddo’s. Dit is namelijk de werkzame stof. Als je dit in kleine hoeveelheid neemt dan voorkom je het bekende tripeffect. Wel is het zo dat je kleine veranderingen in je stemming en gedachtegang merkt. Ook vat je zaken anders op dan onder ‘normale’ omstandigheden. Het is juist zo dat dit het grote verschil kan maken voor veel mensen.

Wat zijn de voordelen?

Het is leuk om te zien hoeveel voordelen je uit microdosing kan halen. Zo kan je je creativiteit ermee stimuleren en helpt het je problemen op te lossen. Het is ook goed voor je stemming, zodat je minder last zal hebben van bijvoorbeeld depressie. Daarnaast helpt het heel goed tegen het bestrijden van angst. Je zal beter ontspannen en je zal minder last van stress hebben. Daardoor kan je tot rust komen en voel je je beter in he vel zitten. Er zijn dus verschillende doelgroepen die veel kunnen hebben aan het werken met microdosing. Er is echter wel ook een andere kant.

Zijn er ook nadelen?

Het is natuurlijk aantrekkelijk om alleen maar over de voordelen te spreken. Dat neemt niet weg dat er weldegelijk ook gewoon nadelen aan microdosing zitten. Zo is het bijvoorbeeld wel heel belangrijk dat het ook echt bij microdosing blijft. Wanneer je net over het randje gaat, dan kan je dus wel gaan trippen. De hallucinaties vallen lang niet bij iedereen goed, zeker niet wanneer je niet lekker in je vel zit. Het is dus heel belangrijk om goed te leren doseren. Daarom is het ook beter om dit, zeker in het begin alleen onder begeleiding te doen.

Wel of niet doen?

De vraag is nu natuurlijk of je het wel of niet moet doen. In de eerste plaats moet je je dan afvragen of je tot de doelgroepen behoort Als dat zo is, dan zou het kunnen dat je er voordeel van het om ermee te werken. Daarnaast moet je er zeker van zijn dat je goede begeleiding kan krijgen. Ook is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je goede middelen in handen krijgt. Als al die voorwaarden goed op orde zijn, dan kan je er misschien een goede stap mee zetten als je microdosing probeert.