Boodschappentips bij allergieën

0
793

Ben je iemand die met een voedselallergie of intolerantie te maken heeft? Of moet je een specifiek dieet volgen om medische redenen? Dit is al vervelend genoeg. Als het dan ook nog eens vaak fout gaat, dan is dat alleen maar vervelender. Het is vooral zaak om op een goede manier boodschappen te leren doen. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, wanneer je weet waar je op moet letten. In dit artikel vind je algemene tips. Bedenk je wel dat voor jou allergie of dieet nog enkele speciale eisen kunnen geleden. Houd daar dus wel altijd rekening mee.

Ingrediënten in plaats van merk

Wanneer je boodschappen doet met een allergie, intolerantie of dieet in het achterhoofd, dan doen merken er minder toe. Het is vooral belangrijk dat je producten kiest die je goed kan verwerken. Je wilt op een gezonde manier in het leven staan en de inhoud van de producten die je koopt vormt daar de basis voor. Daarom is het voor jou als je boodschappen doet veel belangrijker om naar het voedingslabel te kijken en niet naar de naam op de verpakking. Zo kan je al direct een hele grote stap zetten in het gericht gezond eten.

Pas op met labels

Er bestaan allerlei soorten labels en logo’s die op voedingsmiddelen geplakt worden. Denk aan organisaties die duurzame keuzes, vegan producten of voeding vrij van gluten of lactose beloven. Al regelmatig is uit onderzoeken gebleken dat het voeren van zulke labels volgens richtlijnen gaat die veel losser zijn dan de richtlijnen waar jij je aan moet houden. Zo bleek het label ‘gezonde keuze’ al gevoerd te mogen worden als 5% van het product uit gezonde en natuurlijk ingrediënten bestond. De les hieruit is dat je dus moet oppassen met dit soort labels als je boodschappen doet.

Producten zonder risico

Wanneer je met een allergie, intolerantie of dieet te maken hebt, dan geldt dat in veel gevallen voor bepaalde soorten producten. Dan kan het dus ook slim zijn om eerst eens te bekijken hoe ver je kan komen als je de producten koopt die niets met jouw aandoening te maken hebben. Op die manier haal je de druk er alvast voor een groot deel af omdat je weet dat het meeste al goed verzorgd is. Op die manier kan je dan met een gerust hart kijken of je ook nog wat goede producten die aansluiten op wat jij aankan, kan vinden.

Hulp van de specialist

Zoals gezegd is niet elk dieet en elke allergie hetzelfde. Daarom is het ook slim om kenners in te schakelen. Zeker in de beginfase kan je hier veel aan hebben. Het is belangrijk om een gids te hebben die je helpt om de juiste boodschappen te vinden zodat je op een gezonde manier kan eten, maar ook nog gewoon kan genieten. Er is in vrijwel elke situatie nog van alles mogelijk, dus laat je hier vooral ook niet door tegenhouden. De specialist kan je daar dan op goede wijze bij van dienst zijn.