Dit doe je tegen de herfstdip

0
401

Sommige mensen houden van de herfst. Voor andere mensen is het echter het begin van de ellende. Het is voor die groep zo dat zij zich neerslachtig beginnen te voelen zodra de zon minder fel wordt en de kleuren van groen naar geel en bruin veranderen. Dit wordt ook wel de herfstdip genoemd. Het is niet fijn om hiermee te maken te hebben. Daarom is het ook goed om te weten dat er wel gewoon van alles aan te doen is. Aan de hand van onze tips maak je het een stuk draaglijker voor jezelf.

Zorg voor structuur

Het belangrijkste wat je moet doen, is zorgen voor structuur. Het is vaak zo dat je je lusteloos voelt en daardoor minder energiek de dag aanvalt. Dit werk je in de hand wanneer je ook nog eens een lege agenda hebt. Zorg bijvoorbeeld dat je je huishoudelijke taken gepland hebt staan. Daarnaast is het goed om enkele activiteiten buiten de deur op vaste dagen in te plannen, zoals het doen van de boodschappen. Ook op dezelfde tijd eten en slapen is hierin belangrijk. Dit zorgt voor rust in je hoofd, waardoor je het beter aankan.

Kom voldoende buiten

De frisse lucht is goed voor je. Ook de aanmaak van vitamine D door het herfstzonnetje heeft positieve effecten op je. Bovendien is het bekend dat beweging ervoor zorgt dat positieve stoffen in je lichaam worden aangemaakt. Al deze zaken samen zorgen er dus ook voor dat je je wat beter gaat voelen. Je kan natuurlijk een wandeling maken, of een fietstocht. Je kan ook de dagelijkse dingen uit het vorige punt met de fiets of te voet doen, als dit mogelijk is. Op die manier zorg je dat je je wat gemakkelijker fris in het hoofd blijft voelen.

Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging

Het is bekend dat lichaamsbeweging in allerlei opzichten goed is voor je gezondheid. Dat is op het moment dat je het lastig hebt alleen maar nog meer van toepassing. Heb je met een herfst- of een winterdip te maken, dan kan sporten meerdere dingen voor je doen. Naast de gezonde stoffen die vrijkomen, is het ook zo dat je de sleur even kan doorbreken. Ook dat kan heel belangrijk zijn op het moment dat je het lastig hebt. Bovendien stel je ermee een doel voor jezelf. Dat helpt je om actief te blijven, in plaats van op de bank te hangen.

Kom onder de mensen

Tot slot is het belangrijk om onder de mensen te blijven komen. Dat kan je op meerdere manieren doen. Zorg bijvoorbeeld dat je niet alleen maar thuiswerkt. Heb je geen kantoor om naartoe te gaan, huur dan eens een dagje een flexwerkplek. Daarnaast is het slim om leuke dingen te plannen. Het is ook nog eens zo dat je op die manier je hoofd goed leeg kan maken. Wanneer je leuke dingen doet, vergeet je even al je zorgen. Dit kan voor een herfstdip veel goeds doen. Bovendien heb je dan ook iets om naar uit te kijken.