Welke vaardigheden zorgen dat je succesvol bent op de arbeidsmarkt?

0
376

Wil je succesvol zijn in de hedendaagse arbeidsmarkt? Dan is het ook goed om te weten welke vaardigheden je nodig hebt om meer kans te maken op een goede baan. De wereld verandert en de skills die je nodig hebt veranderen dus ook mee. Wanneer je denkt aan een carrièreswitch, of wanneer je een volgende stap wilt zetten in je loopbaan, dan is het dus ook goed om te weten waar je je op moet richten als verbeterpunten. In dit artikel nemen we je mee langs enkele veelgevraagde vaardigheden.

Het vinden van groene oplossingen

Heb jij veel inzicht in duurzaamheid? Dan ben jij waardevol voor nagenoeg elk bedrijf in elke branche. De netto-nul-doelstelling wordt steeds belangrijker in de zakenwereld. Goede bedrijfsvoering met minimale druk op het milieu is wat elke bedrijf wil. Daarom is het ook belangrijk om iemand in de arm te nemen die de zwakke plekken kan herkennen en daar oplossingen voor kan bedenken. Je kan er niet alleen veel werk in vinden en goed aan verdienen. Er is natuurlijk ook nog eens heel veel voldoening uit te halen, want je doet het niet alleen voor jezelf.

Projecten managen

Het hedendaagse werk draait meer om projecten met een begin en een einde, waar vroeger meer lange termijn werk bestond. Dat betekent dus ook dat het managen van projecten veel belangrijker is geworden. Problemen kunnen oplossen en techniek kunnen inpassen is heel belangrijk. Zoals ook je communicatieve vaardigheden een meerwaarde kunnen zijn. Communicatie is sowieso een skill die je ver kan brengen, ook buiten projecten om. Zoals ook de vaardigheid om te kunnen netwerken gewaardeerd wordt. Mensen bij elkaar brengen om zo een volgende stap te brengen is heel aantrekkelijk. Het zal je verbazen hoeveel je daarmee kan verdienen op de werkvloer.

Vaardigheden met hedendaagse ICT

De vaardigheden met betrekking tot hedendaagse ICT zijn ook zeer waardevol. Het verzamelen en interpreten van data en op basis daarvan beslissingen nemen en zaken implementeren kan je bijvoorbeeld een heel goed salaris opleveren. Ook goed kunnen omgaan met cloud computing is van waarde. De cloud wordt steeds belangrijker en veel bedrijven moeten de stap nog maken. Tot slot worden machine learning en AI steeds belangrijker en is het belangrijk dat je daar ook mee om kan gaan om het te benutten in het hedendaagse bedrijfsleven. Richt je je hier nu op, dan heb je er nog vele jaren plezier van.

Aan de slag met cyberbeveiliging

Een laatste skill die je in de hedendaagse maatschappij verder zal brengen is kennis van cyberbeveiliging. Alles is digitaal tegenwoordig en als je niet online werkt, dan doe je eigenlijk niet meer mee. Problemen met hacken, DDOS-aanvallen en datalekken zijn echter ook aan de orde van de dag. Dat betekent dus dat veel bescherming nodig is. Vooral bedrijven hebben hier veel behoefte aan. Dus is het voor jou ook een branche waarin het nodige te verdienen valt. Ook bij de overheid is dit een veelgevraagde vaardigheid, dus je hebt nog het nodige te kiezen ook wanneer je in deze branche aan de slag gaat.