Lekker in je vel zitten

0
859

Iedereen heeft weleens een minder dag. Je voelt je niet zo lekker, je hebt last van stress, of je hebt nog wat verdriet te verwerken. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je niet de beste versie van jezelf bent op dat moment. Dan is het wel zo fijn wanneer je ook handvatten hebt om daarmee om te gaan. Er zijn namelijk voldoende manieren om te zorgen dat je toch wat beter in je vel komt te zitten. Neem de volgende tips mee en je zal zien dat het beter met je gaat.

Het zijn slechts gedachten

Negatieve gedachten komen bij ieder mens weleens op. Het gaat er echter om wat je ermee doet. Dat is wat het grote verschil maakt. Vind je dit lastig? Zet het dan eerst eens in perspectief. Negatieve gedachten zijn vervelend, maar het blijven slechts gedachten. Je hoeft er niets mee te doen. Je kan het ook laten voor wat het is. Wat veel mensen namelijk verkeerd begrijpen, is denken dat ze zijn wat ze denken. Dit is echter helemaal niet het geval. Door negativiteit niet te veel ruimte te geven, is het mogelijk om er voorbij te komen.

Zoek een positief ritueel

Het is soms ook gewoon mogelijk om de situatie even te keren. Dat kan je doen door iets te doen waar je blij van wordt. Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Je kan bijvoorbeeld even lekker gaan sporten. Een half uurtje op de hometrainer kan al het verschil maken. Of neem een lekker bad in je thuisspa. Wanneer je dit soort zaken kan doen wanneer je niet lekker in je vel zit, heb je altijd een ontsnappingsmethode om te zorgen dat het weer beter met je gaat.

Meer in het nu

Een ander punt van aandacht is het goed plaatsen van de dingen die je voelt. Wanneer je met verdriet, stress of andere zware gevoelens zit, dan gaan die eigenlijk altijd over het verleden of de toekomst. Terwijl er juist in het nu eigenlijk niet zoveel aan de hand hoeft te zijn. Daarom is het ook belangrijk om meer in het nu terecht te komen. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen is bijvoorbeeld door je te richten op mindfulness. Daardoor kan je je aandacht meer leren focussen op het moment en krijgen gevoelens minder grip op je. Dit maakt een groot verschil.

Zorg voor je lichaam

Een laatste punt dat je kan helpen om beter in je vel te zitten is door beter voor dat vel te zorgen. Wanneer je er lichamelijk goed voor staat, dan zal dat ook geestelijk een effect hebben. Wanneer je bijvoorbeeld wat meer aandacht voor sporten en gezond eten hebt, maak je al een groot verschil. Daarnaast is het ook slim om je lichaam goed te verzorgen met de nodige producten. Je zal merken dat dit ook een algeheel positief gevoel met zich zal meebrengen. Het is zeker slim om dus ook voor deze zaken de nodige aandacht te hebben.