Jouw huis inrichten met LEGO?

0
386

Wie aan LEGO denkt, denkt waarschijnlijk aan lekker bouwen met de kleine steentjes. Het nabouwen volgens de bouwtekening, of het ontwerpen van eigen bouwwerken is al enkele generaties heel populair. Je kan er dan ook van alles mee. Je kan er zelfs je woning mee inrichten. Met LEGO is het namelijk ook mogelijk om hele leuke accessoires te maken. Je kan er zelfs nog veel meer mee, zeker nu je ook kan kiezen voor LEGO-items uit de ART-lijn. Die is speciaal ontwikkeld om te gebruiken als decorstukken in jouw interieur.

Leuke accessoires neerzetten

Het leuke aan het bouwen met de sets in de ART-lijn is dat je er meerdere keren plezier van hebt. Het is eerst leuk om te bouwen. Dat is natuurlijk ook waar het om draait als je met LEGO aan de slag gaat. De sets zijn in dat opzicht ook niet anders dan de andere lijnen van de fabrikant. Je krijgt de benodigdheden om aan de slag te gaan. Ook zit er een instructie bij, zodat je weet wat waar moet komen. Wanneer het klaar is, heb je er voor een tweede keer plezier van. Dan kan je het namelijk als accessoire of kunstwerk in je interieur plaatsen.

Veel verschillende mogelijkheden

Je kan met de ART-lijn tegenwoordig alle kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld Spiderman namaken. Ook zijn er juist sets die echt op kunst gericht zijn, zoals Japanse kunstwerken en sets waarmee je abstracte moderne kunst kan maken. Zo kan je lekker creatief bezig zijn, maar heb je wel een richtlijn welke kant je op moet ermee. Ook zijn er sets waarmee je papegaaien kan namaken. Het is natuurlijk leuk om te bekijken wat het best in jouw interieur past, om er zo iets mee te doen wat jouw woning alleen maar mooier maakt.

Samen de items bouwen

Het leuke aan de ART-lijn van LEGO is dat de fabrikant er ook over nagedacht heeft hoe je de ervaring kan delen met anderen. De sets bevatten vaak twee boekjes met bouwinstructies. Zo kan je allebei een deel van de set bouwen en deze dan samenvoegen tot een geheel. Op die manier kan je er dus ook een gezellige middag van maken. Het eindresultaat kan je dan een mooie plek in je woning geven. Dat maakt het natuurlijk ook alleen maar leuker om ermee aan de slag te gaan, met een gezinslid of met vrienden.

Zelf iets ontwerpen

Het is natuurlijk niet verplicht om met de sets van ART aan de slag te gaan. Je kan ook zelf iets maken van LEGO. Misschien heb je al je sets die je als kind had nog wel thuis liggen. Met de steentjes die je hebt kan je van alles maken. Dat is juist ook de kracht van dit speelgoed. Je kan je aan de instructies houden, maar dat hoeft niet. Bovendien kan je er tot op hoge leeftijd veel plezier van blijven houden. In dat opzicht kan je er dus ook precies dat van maken wat goed past in jouw woning. Het maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf dus ook eens aan de slag te gaan.