Zorg voor extra zitruimte met een eetbank

0
828
eetbanken

Merk je dat je net niet genoeg ruimte hebt aan de eettafel, en dat iedereen met hun ellebogen tegen elkaar zit? Of is de tafel wel groot genoeg, maar vind je de stoelen niet zo fijn? Dan is een eetbank zeker een goede optie om te proberen. En dan bedoelen we niet een eetbank zoals je deze vaak in Duitsland ziet, maar een mooie, moderne bank.

Dit zorgt er niet alleen voor dat er extra zitruimte wordt gecreëerd, maar het staat ook heel speels en brengt meer gezelligheid met zich mee. Daarnaast zorgt het er niet voor dat het meer plek inneemt dan stoelen, want de bank kun je prima tegen de muur aanzetten of onder de tafel schuiven wanneer je deze niet gebruikt. De eetbanken zijn verkrijgbaar van verschillende merken, in allerlei formaten, stijlen, materialen en kleuren zodat er ook altijd eentje tussen zit die perfect bij de rest van jouw interieur past.

Voor welke bank ga jij?

In een webshop zoals bijvoorbeeld die van Löwik Woonwinkel zijn veel verschillende eetbanken te vinden, en de kans is dus erg groot dat er eentje tussen zit die aansluit op jouw wensen. De bank zorgt voor een complete eethoek en is daarnaast een goed alternatief voor eetkamerstoelen. Daarnaast zorgt een bank ook voor gastvrijheid. Wanneer je gasten krijgt kunnen deze makkelijk naast elkaar op de bank zitten. Ook geeft een bank een picknickgevoel, dat weer zorgt voor een gezellige sfeer.

Maar voor welke bank ga je dan? Dit kun je heel eenvoudig bepalen door eerst naar de andere meubels in je woning te kijken. Heb je een landelijke inrichting, dan staat het niet mooi wanneer je voor een robuuste bank gaat, en andersom net zo. Kijk dus goed naar je meubels, maar ook zeker naar de stoelen aan de eettafel die je wel laat staan. Je wil namelijk dat de bank hier zoveel mogelijk op aansluit. Lukt dit niet, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen direct nieuwe stoelen te nemen zodat alles één geheel is.

In een webshop kun je daarnaast heel makkelijk filteren op de prijs, je favoriete stijl en eventueel het merk. Vooral het merk is handig wanneer je al stoelen hebt staan van een merk dat daar ook verkocht wordt. Bekende merken die onder andere verkocht worden zijn Henders & Hazel, Label51, Profijt Meubel, Pronto Wonen, WOOOD en Xooon.

Nog meer wooninspiratie

Naast eetbanken kun je bij veel shops ook terecht voor allerlei andere meubels. Of dit nou voor de woonkamer, keuken of slaapkamer is, je kan het allemaal vinden. Handig als je jouw hele interieur graag aan wilt pakken en het liefst alles in één serie of een bijpassende kleur wilt hebben. Zelfs de woonaccessoires die jouw woning helemaal af maken kun je eenvoudig bestellen, zodat je meteen aan de slag kunt en jouw woning direct die nieuwe look heeft waar jij helemaal tevreden mee bent.