woensdag, oktober 23, 2019

Sfeervol wonen

Post date:

Author:

Category:

Lampen

Het is prettig wonen in een sfeervol huis. Door te spelen met verschillende lichtbronnen lukt het om elk huis gezellig te maken, zonder dat het je een vermogen kost. Sfeer hangt niet af van geld, sfeer kun je niet omrekenen in euro’s. Licht is een belangrijke factor in een huis waarin volop wordt geleefd. Voor de ene plek in huis zal voor veel licht worden gekozen, denk aan de eettafel waaraan wordt gegeten, gespeeld, gewerkt. Wil je ’s avonds niet in een te fel verlichte huiskamer kijken vanuit de zithoek? Dan kun je dat voorkomen door boven de eettafel een lamp te hangen, waarbij dimlicht mogelijk is.

In de keuken is goede verlichting essentieel, een tl lamp misschien? In een leeshoek of boven de bank is een leeslamp erg praktisch. Uiteraard is daglicht het aller-fijnste licht, geniet daar zo lang mogelijk van. Wist je dat er daglichtlampen op de markt zijn? Ook prettig bij een winterdip of jetlag. De keuze aan lampen is groot en het is moeilijk te bepalen welke lampen het meest geschikt zijn in jouw huis. Ga naar een goede lampenwinkel of woonwinkel en je krijgt deskundig advies.

Planten verhogen het woongenot

Planten verhogen het woongenot en ze zorgen voor een beter leefklimaat in huis. Planten leven en ze zorgen voor kleur. Kies voor diverse bladkleuren en bladvormen, bloeiende planten en planten waarvan het blad zeer decoratief is. De meeste planten houden van licht, dus heb je een grote vensterbank, zet deze vol met prachtige planten. Je kunt ook een saaie en donkere hoek in huis verfraaien met één of een groepje planten. Kijk welke planten daarvoor geschikt zijn of vraag het na bij de aanbieder van bloemen en planten. Koop regelmatig een nieuwe frisse plant.

Het verzorgen van planten werkt ontspannend. Plaats op elke verdieping van je huis enkele planten, een mooie grote plant in de hal, een kleine aloë vera op het toilet als er daglicht binnenkomt. Wist je dat de meeste kruiden zich prettig voelen in een keuken? Plaats ze op de vensterbank of maak een plank aan de muur. Zorg wel dat ze daglicht krijgen.

Woonaccessoires

Door aan jouw woning woonaccessoires toe te voegen, kun je een totaal ander interieur creëren. Neem die ene muur onder handen en hang er een mooi schilderij op. Plaats een mooie kandelaar op het dressoir. Zet een leuke bijzettafel bij die heerlijke fauteuil. Leg wat kleurrijke kussens op de banken of in de leunstoel en je woning ziet eruit als nieuw.

Het zijn vaak juist die kleine veranderingen die een grote uitstraling hebben. Ook het weglaten van spullen kan een grote verandering met zich meebrengen. Vervang een grote donkere kast door een open kast of een dressoir en de kamer ziet er een stuk groter en lichter uit. Door veel in tijdschriften, op markten, online en in woonwinkels rond te snuffelen krijg je creatieve ideeën. Op die manier kun je met kleine uitgaven jouw interieur veranderen zo vaak als je wilt.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...