dinsdag, maart 19, 2019

Sfeervol wonen

Post date:

Author:

Category:

Lampen

Het is prettig wonen in een sfeervol huis. Door te spelen met verschillende lichtbronnen lukt het om elk huis gezellig te maken, zonder dat het je een vermogen kost. Sfeer hangt niet af van geld, sfeer kun je niet omrekenen in euro’s. Licht is een belangrijke factor in een huis waarin volop wordt geleefd. Voor de ene plek in huis zal voor veel licht worden gekozen, denk aan de eettafel waaraan wordt gegeten, gespeeld, gewerkt. Wil je ’s avonds niet in een te fel verlichte huiskamer kijken vanuit de zithoek? Dan kun je dat voorkomen door boven de eettafel een lamp te hangen, waarbij dimlicht mogelijk is.

In de keuken is goede verlichting essentieel, een tl lamp misschien? In een leeshoek of boven de bank is een leeslamp erg praktisch. Uiteraard is daglicht het aller-fijnste licht, geniet daar zo lang mogelijk van. Wist je dat er daglichtlampen op de markt zijn? Ook prettig bij een winterdip of jetlag. De keuze aan lampen is groot en het is moeilijk te bepalen welke lampen het meest geschikt zijn in jouw huis. Ga naar een goede lampenwinkel of woonwinkel en je krijgt deskundig advies.

Planten verhogen het woongenot

Planten verhogen het woongenot en ze zorgen voor een beter leefklimaat in huis. Planten leven en ze zorgen voor kleur. Kies voor diverse bladkleuren en bladvormen, bloeiende planten en planten waarvan het blad zeer decoratief is. De meeste planten houden van licht, dus heb je een grote vensterbank, zet deze vol met prachtige planten. Je kunt ook een saaie en donkere hoek in huis verfraaien met één of een groepje planten. Kijk welke planten daarvoor geschikt zijn of vraag het na bij de aanbieder van bloemen en planten. Koop regelmatig een nieuwe frisse plant.

Het verzorgen van planten werkt ontspannend. Plaats op elke verdieping van je huis enkele planten, een mooie grote plant in de hal, een kleine aloë vera op het toilet als er daglicht binnenkomt. Wist je dat de meeste kruiden zich prettig voelen in een keuken? Plaats ze op de vensterbank of maak een plank aan de muur. Zorg wel dat ze daglicht krijgen.

Woonaccessoires

Door aan jouw woning woonaccessoires toe te voegen, kun je een totaal ander interieur creëren. Neem die ene muur onder handen en hang er een mooi schilderij op. Plaats een mooie kandelaar op het dressoir. Zet een leuke bijzettafel bij die heerlijke fauteuil. Leg wat kleurrijke kussens op de banken of in de leunstoel en je woning ziet eruit als nieuw.

Het zijn vaak juist die kleine veranderingen die een grote uitstraling hebben. Ook het weglaten van spullen kan een grote verandering met zich meebrengen. Vervang een grote donkere kast door een open kast of een dressoir en de kamer ziet er een stuk groter en lichter uit. Door veel in tijdschriften, op markten, online en in woonwinkels rond te snuffelen krijg je creatieve ideeën. Op die manier kun je met kleine uitgaven jouw interieur veranderen zo vaak als je wilt.

Combineer fitness, pilates en ballet en volg een Vbarre les

In de fitnesswereld wisselen trends elkaar af. Misschien heb je de afgelopen jaren gemerkt dat dans steeds meer in de sportschool te vinden is....

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen...

Leuke kinderkleding voor de zomer

Het duurt nog even voor dat het zomer is, maar voor je het weet is het alweer zover. Dan komt er voor iedereen weer...