Zo geniet je zo lang mogelijk van een bos bloemen

0
1182

Een bos bloemen, ontzettend leuk om te geven aan iemand maar nog leuker om van iemand te krijgen. Het fleurt namelijk meteen de hele ruimte op wanneer je een mooie bos ergens neer kan zetten. Je kan er voor kiezen om het een prominenten plek te geven, maar je kan het ook subtiel ergens in een open kast zetten. Net wat jij leuk vindt. Wanneer je geld hebt uitgegeven aan een mooie bos bloemen, dan is het natuurlijk wel fijn wanneer deze bos een hele tijd kan blijven staan. Het zou zonde zijn als de bos snel verdort en je het weg kan gooien. Lees vooral even verder als je wat tips zou kunnen gebruiken!

Wat te doen bij binnenkomst?

Wanneer je net een bos bloemen hebt, is deze bos net binnengekomen. Je kan er voor kiezen om de bos zo 1 2 3 in een vaas te zetten, maar het is eigenlijk heel belangrijk dat je meteen begint met het verzorgen van de bos bloemen. Dit doe je door ze schuin af te snijden. Door de stelen schuin af te snijden, is er voor de bloem meer oppervlakte om vocht op te nemen. Hierdoor zal je bos bloemen langer blijven staan. Het is van belang dat je dit later nog een keer doet om te zorgen dat de bloem het verse water weer goed op kan nemen. Dit kan je het beste elke 3 a 4 dagen weer herhalen om het meeste uit jouw bos bloemen te halen.

Onderhouden, hoe doe je dat?

Een van de belangrijkste dingen is dat je de lage bladeren van de bos bloemen weg haalt. Wanneer bladeren namelijk in het water komen te staan, gaan ze snel rotten en hierdoor wordt het water vies. De bloemen staan vervolgens in dat vieze water, je kan je vast voorstellen dat dit geen pretje is voor je nieuwe bos bloemen. Daarnaast is het van belang dat je de vaas niet vult met ijskoud water maar met lauw water. Op deze manier schrikken de bloemen het minste en staan ze comfortabel. Dit zal er voor zorgen dat je lang kan genieten van de bos bloemen. Wanneer je net een nieuwe bos hebt, zit er vaak ook een zakje voeding bij. Doe dit dan ook direct in het water, dat geeft de bloemen meteen een boost en hierdoor zullen ze ook wat langer overleven. Heb je geen bloemenvoeding? Voeg dan een klein schepje suiker toe. Dit is namelijk glucose, wat ook in de normale voeding zit. Als je een bos met gemengde bloemen krijgt, is het van belang dat je een druppeltje bleek in het water laat vallen. Zit zorgt er voor dat de verschillende bacteriën van de verschillende bloemen, het niet meer overleven. Hierdoor zal jouw bos bloemen juist langer blijven staan.

Daarnaast is het ook handig om de bloemen een mooi plekje te geven. Zo is het belangrijk dat ze genoeg licht krijgen, maar niet vol in de zon staan. Zoek daarom een mooie plek om het neer te zetten, waar je er ook goed naar kan kijken. Een plek in de tocht of bij warmtebronnen is trouwens ook geen hele fijne plek. Nu je toch al bezig bent met iets toevoegen aan je huis, vind je het wellicht ook leuk om creatief bezig te gaan. Neem een kijkje in dit artikel om te zien wat je allemaal met pallets kan doen!