woensdag, mei 27, 2020

Hoe maak ik zelf palletmeubels?

Post date:

Author:

Category:

De zomer staat weer voor de deur en dus is het weer de hoogste tijd om jouw tuin voor te bereiden. Natuurlijk zorg je dat de perkjes er mooi bij liggen en het gras gemaaid is. Het belangrijkste is echter het terras in jouw tuin. Hier breng jij immers de meeste uurtjes door wanneer het mooi weer is. Is jouw terras hoognodig aan een nieuwe invulling toe? Dan kun je natuurlijk een nieuwe, dure loungeset met tuinkussens aanschaffen. Je kunt echter ook zelf een terrasset in elkaar zetten. Hoe? Met behulp van pallets. Hier kun je niet alleen heerlijk op zitten, maar het ziet er ook nog eens ontzettend stoer uit. Wil jij ook zelf palletmeubels maken voor in jouw tuin? Wij vertellen jou in deze tekst wat hier allemaal bij komt kijken.

Pallets scoren

Voordat jij aan de slag kunt met palletmeubels, moet je natuurlijk wel eerst over de nodige pallets beschikken. Bepaal altijd eerst hoeveel jij er ongeveer moet hebben voor je op zoek gaat naar pallets. Ga altijd wat hoger zitten. Het is immers zonde wanneer jij straks net één of twee pallets te kort komt. Je kunt beter zorgen dat je er wat overhoudt. Weet jij inmiddels hoeveel je er moet hebben? Dan kan de zoektocht beginnen. Er zijn mensen die zich tot internet richten en hier pallets kopen. Zoek het eerst eens wat dichter bij huis. Vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden, familie, kennissen of collega’s of zijn nog pallets hebben. Mogelijk kom jij zo al wel aan het benodigde aantal. Grote voordeel is dat dit je vaak ook niets kost. Heeft niemand uit jouw eigen netwerk pallets? Dan kunnen ze jou vast en zeker van een aantal handige tips voorzien waar jij pallets kunt scoren!

Wat kun je allemaal maken?

Het grote voordeel van palletmeubels maken is dat jij helemaal de vrije hand hebt. Je kunt de meubels namelijk helemaal maken zoals jij dat wilt. Heb jij nog geen inspiratie? Of weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen? Geen probleem! Wij zetten hier een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Palletbank

Voor zo’n bank heb je vaak al genoeg aan een stuk of zes pallets. Leg er eerst twee op de grond en stapel er hier vervolgens nog twee bovenop. Is de zithoogte jou zo nog te laag? Dan kun je nog een derde pallet toevoegen aan beide stapels. Vervolgens is het zaak om nog een rugleuning aan de pallets te bevestigen. Zet deze niet haaks op de onderste pallets, want dat zit niet echt comfortabel. Plaats ze bij voorkeur iets schuin. Zorg er vervolgens voor dat de rugleuning goed bevestigd wordt aan de pallets waar jij straks op dient te zitten. Bevestig ook de onderste pallets stevig aan elkaar. Desgewenst kun jij er ook nog voor kiezen om aan beide zijkanten van jouw palletbank een armleuning te maken.

Palletstoel

Voor wat betreft een palletstoel heb jij diverse mogelijkheden. Zo kun jij een stoel maken op dezelfde wijze als we hierboven bij de bank beschreven. Je kunt er echter ook voor kiezen om een lekker loungestoel te maken van een paar pallets. In dat geval raden wij je aan om de voorkant van het zitvlak wat schuin omhoog te plaatsen. Hierdoor dien je aan de voorzijde van de stoel twee poten te maken. Zo staat de stoel automatisch achterover. De rugleuning kun je in dit geval zonder problemen haaks op de stoel bevestigen. Gelukt? Dan kun jij straks heerlijk achterover leunen in jouw zelfgemaakte palletstoel!

Pallettafel

Op jouw terras mag een tafel natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig kun je deze ook betrekkelijk eenvoudig maken van pallets. De makkelijkste manier is wat pallets op elkaar stapelen en deze aan elkaar bevestigen. Zo heb jij een vierkanten tafel die mooi op jouw terras kan staan. De hoogte kun je natuurlijk weer helemaal zelf bepalen. Wil jij niet zo’n massief blok op jouw terras? En wil je de tafel makkelijk kunnen verplaatsen? Maak jouw tafel dan van slechts één pallet. Bevestig aan de onderkant van de pallet een zwenkwieltje op iedere hoek. Hierdoor heb jij een hele simpele tafel die je ook nog eens makkelijk kunt verplaatsen!

Trek de pallets uit elkaar

Een pallet bestaat uit meerdere houten plankjes. Indien jij jouw eigen palletmeubels gaat maken, kun je de pallets ook eerst slopen. Op deze manier kun jij echt helemaal jouw eigen twist geven aan de palletmeubels. Indien jij de pallets uit elkaar trekt, dien je de plankjes natuurlijk wel zoveel mogelijk heel te houden. Kies jij ervoor om de plankjes strak tegen elkaar te bevestigen? Dan moet je mogelijk wel wat extra pallets hebben. Bij een standaard pallet zit er namelijk ruimte tussen de plankjes. Bovendien is het een stuk bewerkelijker om de pallets eerst uit elkaar te halen. Vraag jezelf dus goed af of jij dit de moeite waard vindt. Niet? Begin er dan ook niet aan, maar ga lekker met hele pallets werken!

Maak jouw palletmeubels extra comfortabel

Doordat pallets van hout zijn en dit een hard materiaal is, vindt niet iedereen het even fijn om hier lange tijd op te zitten. Gelukkig is er een makkelijke manier om jouw palletmeubels een stuk comfortabeler te maken. Jij kunt namelijk tuinkussens op het zitvlak en tegen de rugleuning plaatsen. Hierdoor zak jij heerlijk weg en zit je natuurlijk een stuk aangenamer op jouw palletmeubels. Uiteraard kun je kiezen uit talloze kussens. Wil je het allemaal nog wat aangenamer maken? Dan kun je ook gaan voor loungekussens. Zo wordt het natuurlijk alleen nog maar fijner om op mooie, zomerse dagen plaats te nemen in jouw zelfgemaakte palletset!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...