Welke interieurstijl past het beste bij jou?

0
1461

Heb jij net een nieuwe woning gekocht? Of toe aan een verandering en heb je zin om je huis een compleet andere look te geven? Er zijn verschillende interieurstijlen om je huis mee in te richten. Ben jij iemand die tot rust wil komen als je thuis komt? Of houd je van een kleurrijk feestje? Imponeer jij graag je gasten met luxe? Voor ieder is er een interieurstijl die perfect past. Laat je inspireren door de verschillende stijlen. Richt je huis volledig met een bepaalde stijl in of kies elementen van de diverse interieurstijlen. Je hoeft je natuurlijk nooit een bepaalde stijl te houden. Bij interieurinrichting gaat het vooral om je eigen creativiteit en dat jij je helemaal thuis voelt!

Landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl in geïnspireerd door de warme inrichting van boerderijen, het platteland en het buitenleven. Belangrijke elementen in deze stijl zijn natuurlijke materialen zoals steen en hout. Er wordt gebruik gemaakt van organische stoffen zoals katoen, wol en linnen. Kies voor kleuren zoals beige, wit en grijs. Deze stijl zorgt voor een rustige uitstraling in jouw huis. Je creëert gemakkelijk warmte en gezelligheid met de landelijke woonstijl. Jouw vrienden en familie komen maar al te graag over de vloer in jouw knusse woning!

Industriële woonstijl

De naam zegt het al, deze woonstijl is geïnspireerd op de industrie, bijvoorbeeld oude fabriekspanden. Ben jij op zoek naar een stoere robuuste look voor jouw woning, dan is deze stijl perfect voor jou! Belangrijke kenmerken van deze stijl zijn materialen zoals baksteen, metaal, cement. Deze stijl is ruig en onbehandeld. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur, een cementen vloer of een gloeilamp zonder lampenkap. Combineer deze elementen met warme accessoires en zo creëer je een gezellige sfeer.

Scandinavische woonstijl

Deze woonstijl is al jarenlang erg populair. De Scandinaviers zijn experts op het gebied van interieur. Het is een simpele ingetogen stijl en makkelijk toepasbaar op iedere woning. Het kleurenpalet bestaat uit wit, zwart, grijs en hout. De meubels zijn vaak van hout gemaakt en hebben zachte contouren. Het design van de meubels valt niet op, het is simpel maar functioneel. Ook kan een houten vloer niet ontbreken. Verder worden er vaak planten toegevoegd aan het interieur bij de Scandinavische woonstijl. Planten zijn een simpel accessoire dat zonder moeite kleur en leven geeft aan een ruimte.

Bohémien woonstijl

Bij de bohémien woonstijl kun jij creatief aan de gang gaan. Niks is te gek met deze stijl.  Deze stijl is geïnspireerd door kunst, reizen en creativiteit. Je kunt bij deze stijl helemaal los gaan met verschillende kleuren, vormen en patronen. Deze kleuren en patronen zijn vaak geïnspireerd door het midden-oosten, zoals Marokko. Belangrijke elementen zijn hout, planten en textiel in verschillende kleuren en texturen. Verf bijvoorbeeld één muur in een prachtige rijke kleur. Vergeet zeker niet de details. Leg leuke kussentjes met pailletjes op de bank of voeg een mooie spiegel toe aan de woonkamer. Maak de ruimte helemaal af met een leuke cactus