Welke vloerbedekking moet ik kiezen?

0
1635
vloerbedekking kiezen

Vloerbedekking van stof

Tapijt leggen zorgt voor een sfeervolle, warme uitstraling in huis. Tapijt op de trap zorgt daarnaast voor geluiddemping en overlast voor de buren, zowel voor de trap naar de eerste verdieping als ook voor de zoldertrap. Kies uit vloerbedekking die de hele vloer bedekt of leg enkele kleden/tapijten op een ondervloer. De keuze is groot. Als je voor een effen dessin kiest dan kun je er allerlei meubels mee combineren. Gebloemde, gestreepte, geblokte en andere dessins zullen veel aandacht naar zich toe trekken. Je dient dan rekening te houden met de rest van je interieur, houd die rustig! De gezinssamenstelling zal jouw keuze voor een groot gedeelte beïnvloeden of je kiest voor vloerbedekking en of tapijten. Ook met de aanwezige huisdieren dien je rekening te houden, kun jij de vloerbedekking eenvoudig reinigen? Is er iemand met een huismijt allergie? Veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste vloerbedekking. Laat je voorlichten bij een gerenommeerde woninginrichter.

Tegels op de vloer

Tegels op de vloer, het is eens een modetrend geweest. Tegels zijn erg praktisch in het onderhoud en slijten bijna niet. Met kleine kinderen, pubers en huisdieren zijn tegels een ideale vloerbedekking. Ook voor winkels, bedrijven, grote hallen, garages enz. wordt nog steeds vaak voor tegels gekozen. Er is een ruime keuze in vorm, grootte, kleur en kwaliteit. Laat de tegels leggen door een vakman, je ziet echt het verschil! Tegels in huis zijn er ook nog steeds, in de berging, in de hal, maar in mindere mate in de keuken en de woonkamer. Men wil liever de zachtheid en warmte van een houten vloer of kunststof. Wil je het motief van tegels en de warmere uitstraling van kunststof, ook die mogelijkheid is er, bijvoorbeeld betonlook tegels.

Lees ook: sfeervol wonen

Houten vloer of kunststof

Met vloerverwarming in huis hoef je nooit meer koude voeten te hebben. Als je dan ook nog eens kiest voor een houten vloer of een vloer van kunststof dan heb je een ideale vloer. Kinderen kunnen gezellig met hun blokken bouwen en autootjes rijden en jij kunt liggend voor de haard de krant lezen. Een houten vloer in huis is gezellig. Kies een goede kwaliteit en je hebt er jarenlang plezier van. Een goed behandelde vloer is onderhoudsvrij/onderhoudsarm. Wil je liever kunststof, ook dan kun je voor houtstructuur kiezen, die bijna niet van echt te onderscheiden is. Voor alle vloeren geldt dat deze kwalitatief goed moet zijn en door de vakman moet worden gelegd om er heel lang plezier van te hebben.