woensdag, oktober 23, 2019

Tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen

Post date:

Author:

Category:

Een verhuizing is niet goedkoop. Denk alleen al aan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Toch hoef je er niet heel veel geld aan kwijt te zijn, mits je slim handelt. Hierbij een aantal tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen.

Vergelijk verhuisbedrijven online

Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Naast het inpakken van de verhuisdozen zul je ook het vervoer moeten regelen. Voor het vinden van een goedkope verhuiswagen kun je het beste het even online kijken. Op het wereldwijde web vind je als het goed is genoeg verhuisbedrijven in de buurt. Maak aan de hand daarvan een vergelijking aan de hand van prijs en kwaliteit. Vaak kun je op de website van het bedrijf een offerte aanvragen. Eventueel is een belletje of een mailtje natuurlijk ook mogelijk. Een duur verhuisbedrijf hoeft niet perse de allerbeste te zijn. Bekijk zodoende altijd eventuele recensies en beoordelingen. Deze geven een goed beeld van een verhuisbedrijf. Maak aan de hand van deze vergelijking uiteindelijk een keuze.

Nadat je een verhuisbedrijf hebt geregeld, is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Zet dit desnoods in goed overleg samen op papier. Daarmee voorkom je onaangename verrassingen. Denk onder ander aan de volgende zaken:

  1. Welke kosten neemt het verhuisbedrijf voor zijn rekening, en wat kun je zelf?
  2. Hoeveel verhuizers zijn er nodig, en wat kost dit per uur?
  3. Wat is de grootte van de verhuiswagen, en wat kost dit per uur?

Kosten verhuiswagen

De kosten van een verhuiswagen zijn niet precies vast te stellen. Deze verschillen namelijk per verhuisbedrijf. Ook hangt de prijs af van de grootte van de verhuiswagen en hoeveel verhuizers er zijn. Gemiddeld ben je voor een verhuiswagen met een inhoud van 20 m3 en 1 bestuurder ongeveer 60 euro per uur kwijt. Een grotere wagen van 50 m3 is aan te raden wanneer je meer spullen moet verhuizen. Deze wagens kosten gemiddeld 70 euro per uur. Hou er goed rekening mee dat hoe groter de wagen is, hoe hoger de richtprijs.

Lees ook: handige tips om snel te verhuizen

Kosten verhuizers

Met een verhuiswagen ben je er natuurlijk nog lang niet. Er zijn ook verhuizers nodig om je spullen te tillen en te vervoeren. Ook in dit geval lopen de kosten per bedrijf nogal uiteen. Daarnaast is een verhuizing naar een twee-onder-1 kap woning of een vrijstaande woning duurder dan naar een appartement. Ga er vanuit dat verhuizers voor een twee- of drie kamer appartement ongeveer 750 euro vragen. Voor een twee-onder-1 kap woning, een vrijstaande woning of een villa ben je ongeveer 900 euro kwijt.

Voorrijkosten

Verhuisbedrijven berekenen altijd voorrijkosten. Dit houdt in dat de benodigde reisuren voor de verhuizers in de factuur worden opgenomen. Ze zijn namelijk tijd en kosten kwijt aan het reizen naar je woning, en weer terug. In principe zijn de voorrijkosten redelijk eenvoudig te berekenen. Stel je bijvoorbeeld voor dat een bedrijf een uurtarief hanteert van 42,50 euro. Wanneer de reistijd 25 minuten betreft doet men 25:60x € 42,50. Daarmee komt men uit op voorrijkosten van 25 euro. De kosten lopen op wanneer meer kilometers gemaakt moeten worden. Zodoende zijn voorrijkosten van 50 tot 55 euro ook geen uitzondering.

Bespaar tijd en geld met extra verhuizers

Voor grote verhuizingen is het verstandig om extra verhuizers in te huren. In eerste instantie lijkt het inhuren van extra verhuizers duurder. In de praktijk valt dit wel mee. Extra krachten zorgen er namelijk voor dat het vervoeren, het laden en het lossen sneller verloopt. Daarmee bespaar je uiteindelijk veel tijd en kosten. Sterker nog, soms pakt een verhuizing met extra verhuizers juist goedkoper uit omdat er minder manuren nodig zijn!

Doe zoveel mogelijk zelf

Zet alle verhuiskosten eens goed op een rij. Natuurlijk is verhuizen niet heel goedkoop, maar er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen. Denk bijvoorbeeld na over wat je zelf zou kunnen doen. Voor het inpakken van spullen heb je bijvoorbeeld geen professionals nodig. Dit scheelt je vaak wel 50 tot 60 euro. Ook het klaarzetten van de ingepakte dozen moet voor de meeste mensen geen probleem zijn. Het enige wat de verhuizers dan nog hoeven te doen is het vervoeren van de inboedel. Kijk daarnaast of je meubels eventueel zelf in elkaar kunt zetten. Bovendien is het soms mogelijk om de verhuiswagen zelf te besturen. Door veel zelf te doen is het mogelijk om goedkoop te verhuizen.

Tips om goedkoop te verhuizen

Tenslotte alle tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen nog even op een rij:

  1. Vergelijk verhuisbedrijven online met elkaar, en vraag offertes aan. Lees daarnaast ook recensies over bedrijven, zodat je een beeld hebt van eerdere ervaringen.
  2. Kies voor een verhuisbedrijf dicht in de buurt. Dit bespaart voorrijkosten.
  3. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van de verhuisdozen, en het rijden van de verhuiswagen.
  4. Huur bij grote verhuizingen meer verhuizers in. Daardoor verloopt het verhuizen sneller en efficiënter, wat kostenbesparend is.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...