woensdag, mei 27, 2020

Handige tips om snel te verhuizen

Post date:

Author:

Category:

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bij deze een aantal tips waarmee je verhuizing soepeler verloopt dan ooit.

1 – Begin op tijd met inpakken

Verhuizen doe je natuurlijk niet van de een op andere dag. Het duurt weken voordat alles is geregeld. Het verhuizen begint op het moment dat je de dozen gaat inpakken. De kans is groot dat je spullen ontdekt die je jaren niet hebt gebruikt. Als je er helemaal niks meer aan hebt moet je de spullen meteen weggooien. Dit ruimt lekker op in je hoofd. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van de dozen. Wanneer je veel spullen hebt kost deze taak namelijk meer tijd dan verwacht. Begin al met inpakken zodra je de eerste verhuizendozen hebt. Je kunt het beste elke dag een paar spullen inpakken. Op die manier heb je er in de dagen voor de definitieve verhuizing minder werk aan. Dit geeft je natuurlijk meer tijd om andere verhuistaken op te pakken.

2 – Label je verhuisdozen en zorg voor overzicht

Verhuizen is een kwestie van goed organiseren. Wanneer je het overzicht verliest wordt het een chaos, met alle gevolgen van dien. Het is niet de bedoeling dat je vergeet welke spulletjes er in een bepaalde doos zitten. Zodoende is het verstandig om van tevoren alle verhuisdozen te labelen. Er op schrijven met een pen is uiteraard ook een optie. Geef aan welke spullen het bevat, zodat je alles makkelijk terug kunt vinden. Ook is het handig om de verhuisdozen in te delen per kamer. Je zou verschillende kleuren verhuisdozen kunnen gebruiken om het onderscheid te bewaren. De verhuisdoos voor de slaapkamer is bijvoorbeeld rood, terwijl je voor de huiskamer een groene kleur gebruikt. Dit maakt het uitpakken in je nieuwe woning een stuk efficiënter. Het is een kleine moeite, maar het scheelt je erg veel tijd.

Maak een lijst met zware en lichte dozen

Op een gegeven moment staat je nieuwe woning vol met verhuisdozen. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. In welke volgorde moet je de verhuisdozen bijvoorbeeld uitpakken? Gelukkig kun je dit probleem redelijk eenvoudig oplossen. Geef elke doos een nummer, en schrijf meteen op voor welke kamer het is bedoeld. Maak desnoods per kamer een lijst met dozen, zodat het overzicht altijd bewaard blijft. Het is inmiddels duidelijk dat efficiëntie en organisatie zeer belangrijk is voor een soepele verhuizing. Dit geldt ook voor het inpakken en sluiten van de dozen. Zo kun je het beste zware spullen onderin de doos plaatsen en lichte spullen erbovenop. Daarmee voorkom je beschadigingen.

Gebruik nooit te zware verhuisdozen

Probeer te voorkomen dat de dozen te zwaar worden. Het is niet fijn om dozen met een gewicht van meer dan 20 kilo te moeten dragen. Je kunt dan ook het beste meerdere dozen aanschaffen, om de spullen een beetje te verdelen. Stop bovendien nooit belangrijke papieren in de dozen! Sluit de dozen tenslotte goed af met sterke tape. Misschien is niet elke doos goed gevuld. In dat geval kun je het beste wat vulmateriaal toevoegen, zodat de spullen binnenin niet verschuiven.

Lees ook: tips om goedkoop te verhuizen

3 – Meten is weten

Voor een verhuizing is een beetje handigheid wel zo fijn. Helaas is niet iedereen even praktisch. Zo komt het vaak voor dat grote spullen niet door de deur passen. Het bekende gezegde ‘meten is weten’ geldt hier absoluut. Het is erg vervelend wanneer je spullen te groot blijken. Hoe krijg je immers nu je bankstel in de huiskamer? Zodoende is het verstandig om vantevoren grote spullen alvast te meten. Op die manier weet je meteen of het bankstel of de kast wel door de deur van je nieuwe huis kan. Dit voorkomt een hoop frustratie en ergernis.

4 – Verhuis niet in de zomer

Verhuizen is zwaar werk. Je zult behoorlijk veel met dozen en spullen moeten slepen. Hoewel het een goede work-out is, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je totaal bezweet en uitgeput je nieuwe woning betreedt. Hou daarom rekening met het seizoen wanneer je verhuist. Je kunt beter verhuizen in de lente dan in de zomer. In de maanden april, mei of juni is het een stuk minder warm dan in de zomer. Daardoor kost het sjouwen van verhuisspulletjes minder moeite, en staat het zweet niet telkens op je rug.

Verhuis in het weekend

Overigens kun je het beste doordeweeks verhuizen. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om het weekend te verhuizen. Verhuisbedrijven zitten daardoor sneller vol, en vragen hogere prijzen voor hun service.

5 – Bescherm breekbare spullen

Tijdens een verhuizing dien je altijd voorzichtig om te gaan met je spullen. Het is erg jammer wanneer door onvoorzichtigheid schade ontstaat. Ook dit kun je redelijk eenvoudig voorkomen. Stop bijvoorbeeld niet teveel spullen in je bureauladen. Breekbare voorwerpen of spulletjes die kunnen gaan lukken zijn helemaal uit den boze. Bepaalde spulletjes zijn je waarschijnlijk erg dierbaar. Denk aan dure kleding of gordijnen. Om ze te beschermen kun je het beste nette dozen of plastic zakken gebruiken

Gebruik sterke dozen voor kwetsbare spullen

Plaats nooit scherpe dingen bij kwetsbare spullen zoals glas. Het is dan ook belangrijk om extra voorzichtig om te gaan met glas en servieswerk. Wikkel kopjes en borden altijd apart in papier, en vervoer ze in kleinere dozen. Eventueel zou je ze extra kunnen beschermen met meerdere handdoeken en papier. Stop daarnaast zwaardere spullen, zoals borden, altijd onderaan in de doos. Plaats andere kwetsbare spullen, zoals spiegels, schilderijen en elektronica zeer voorzichtig in zware dozen die niet kapot kunnen gaan.

6 – Wees voorzichtig met brandbare vloeistoffen

Sommige spullen kun je tijdens het verhuizen beter helemaal niet inpakken. Denk bijvoorbeeld aan brandbare en licht ontvlambare vloeistoffen. Je kunt deze producten het beste apart vervoeren. Tijdens het verhuizen worden spullen vaak door elkaar geschud. Door een verandering in temperatuur en druk ontstaat het risico dat deze vloeistoffen exploderen. Niemand wil natuurlijk ernstige ongelukken en verwondingen op zijn of haar geweten hebben.

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...