Stucen of behangen?

0
1246
stucwerk

Stucwerk

Goed stucwerk is vakmanschap. Laat de vakman, de stukadoor, jouw muren behandelen. Als jij de muren onder handen laat nemen, vergeet dan niet het plafond daarin mee te nemen. Het is jammer als je na de werkzaamheden van de stukadoor merkt dat je plafond toch eigenlijk ook een schoonmaakbeurt nodig heeft. Vraag altijd een offerte op voor de werkzaamheden, dat kun je bij diverse stukadoorsbedrijven doen. Kijk of er in jouw regio mogelijkheden zijn. Misschien ken je wel een goede stukadoor door de mond op mond reclame, ook dat kan een prima keuze zijn. De prijs is afhankelijk van het tarief van de stukadoor, het oppervlak van het stuken, de voorbereidende werkzaamheden. De keuze van het stucwerk kan ook nog best moeilijk zijn. Met een klein budget kies je voor spackspuitwerk. Deze wordt aangebracht in de kleur die je wilt. Behangen of verven is niet nodig. Je kunt ook de muren behangklaar of sausklaar laten stuken.

Behang

De soorten behang waaruit je kunt kiezen kent geen grenzen. De keuze is enorm, wat betreft materiaal en dessin. Neem er de tijd voor om een mooi behang te kiezen. Een kamer knapt er van op als de muur of muren worden behangen met een fris nieuw behang. Je hoeft niet voor alle muren van een bepaalde ruimte hetzelfde behang te nemen. Je kunt gerust een druk behang nemen tegenover een muur van één kleur. Geheel afhankelijk van de rest van je interieur zul jij het juiste behang kiezen. Heb je bloemen in je bankstel, bloemen in de gordijnen en in je tapijt (een beetje overdreven om het duidelijk te maken) dan zal een eenkleurig behang rust geven in huis. Weet je dat een leuke poster ook als behang kan dienen? Laat van een mooie foto, een poster maken en je hebt een unieke muur in huis.

Lees ook: Welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Geverfde muur

Met een geverfde muur kun jij de sfeer in huis halen die jij wilt. Ben je uitgekeken op die steenstrips en heb je geen zin in een hoop gedoe, verf de stenen in de kleur van jouw keuze. De trend van 2018, de halfgeverfde muur, is nog steeds erg in. Je kunt leuke contrasten maken met halfgeverfde muren. Gebruik ook in de keuken een kleurtje. Heb je een witte keuken dan zijn zacht grijze muren erg fraai. Het blijft een lichte ruimte maar met sfeer. De kleurkeuze is uiteraard een persoonlijke keuze. Kies wel altijd voor verf van kwaliteit, daar heb je jarenlang plezier van. Koop jij de verf bij een specialist dan krijg je er tevens goed advies bij. De soort verf in de keuken kan van een andere samenstelling zijn dan die van de hal bijvoorbeeld.