Lees hier interessante verhuistips

0
903

Wanneer je gaat verhuizen zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Een van de eerste dingen die je moet doen, is de verhuizing doorgeven aan de gemeente. Verder zijn er natuurlijk nog een aantal praktische dingen die je moet doen voordat je kunt gaan verhuizen. In dit artikel krijg je een aantal tips zodat de verhuizing soepel zal verlopen. Lees je mee?

Meten is weten

Ten eerste, de tip die misschien wel voor zich spreekt; meten is weten. Het is natuurlijk van groot belang dat je weet hoe groot jouw nieuwe plek is en of alle meubels er wel gaan passen. Ook is het van belang dat je dan kijkt of je het wel allemaal erin gaat krijgen. Zo is het verstandig om te kijken of de bank wel door de deur heen past en dat soort zaken. Het zou jammer om verrassingen tegen te komen.

Pak praktisch in

Een van de andere belangrijke tips is om praktisch te werk te gaan wanneer je de spullen in gaat pakken. Zo is het handig om kamer voor kamer in te gaan pakken, zodat je niet alles door elkaar hebt staan. Dan kan je straks ook makkelijker uitpakken. Schrijf op de buitenkant van de doos voor welke kamer het is, en leg bovenin de doos een briefje met wat er allemaal in de doos zit. Zo weet je heel snel wat in welke doos zit. Je kan ook de dozen nummeren en dan een bestandje bijhouden, bijvoorbeeld in de notities van je telefoon.

Daarnaast is het handig om te zorgen dat je breekbare spullen handig in weet te pakken. Servies is handig om in te pakken met handdoeken of theedoeken, die moeten toch allebei waarschijnlijk naar de keuken. Ook wijnglazen lijken lastig, maar als je één sok in het glas doet en eentje er overheen, dan kan er eigenlijk niet heel veel gebeuren. Zorg dat je genoeg vulmateriaal hebt, dit kan kleding zijn maar ook iets van schuim bijvoorbeeld.

Plannen!

Naast al het inpakken, is het ook van belang dat je een goede planning maakt. Wanneer wil je alles hebben ingepakt? En wanneer gaat de verhuizing precies plaatsvinden? Heb je meerdere dagen nodig, heb je een verhuisbusje nodig, hoe veel mensen willen jou helpen om te verhuizen? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je soepel wil verhuizen.

Wanneer gaat jouw bed naar de nieuwe plek, is dat op het einde of juist in het begin? Plan het zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je allemaal nieuwe meubels nodig? Kijk dan eerst welke interieurstijl bij jou past. Zorg dan ook dat je de nieuwe meubels op tijd besteld, zodat je niet nog een aantal maanden zonder meubels in je nieuwe stekkie hoeft te zitten.

Weet je echt niet hoe je het allemaal aan moet pakken? Dan kan je nog altijd de verhuizing uitbesteden of vrijblijvend advies vragen aan een experts. Er zijn genoeg mogelijkheden, zolang je maar tijdig begint.