Genieten in je eigen sauna

0
1213
vrouw in de sauna

Heb jij regelmatig de behoefte om even alles van je af te zetten en te kunnen genieten in een sauna, maar beschik je daar niet over? Je zou er dan natuurlijk voor kunnen kiezen naar een Wellness te gaan, echter is dit vaak erg prijzig en moet je de sauna daarnaast delen met anderen. Dit is lang niet altijd een optie, en dus hebben velen de wens een eigen sauna te hebben.

Verschillende soorten sauna’s

Er zijn verschillende soorten sauna’s te vinden, zodat er voor iedereen een geschikte sauna beschikbaar is. Wil je een sauna kopen, dan doe je er goed aan eerst te kijken wat de mogelijkheden zijn en waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zo moet je eerst voor jezelf nagaan of je een binnensauna wilt, of dat je liever gaat voor een sauna in de tuin.

Ga je voor een binnensauna? Dan kun je kiezen voor een standaard sauna, maar kun je ook gaan voor een Finse sauna of een Combi sauna. Een Finse sauna is goed voor je gezondheid, want het lichaam wordt getraind weerstand te bieden waardoor je minder snel ziek wordt. Daarnaast werkt dit type sauna ook erg goed bij iemand die last heeft van astma of bronchitis en bij mensen met een te hoge bloeddruk.

Een combisauna daarentegen, heeft alle voordelen van een gewone sauna en een infraroodcabine. Je kan de straling en de saunakachel dan ook apart van elkaar gebruiken, net waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ook de infrarood sauna heeft voordelen voor je gezondheid, vooral wanneer je regelmatig last hebt van spier- of gewrichtspijn.

Wanneer je liever voor een buitensauna gaat kun je kiezen voor de traditionele sauna die in je tuin geplaatst wordt, maar daarnaast kun je ook kiezen voor een barrel- of Luna sauna. Rhodos Wellness beschikt over deze twee nieuwe concepten die prachtig staan in je tuin en daarnaast ook in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn.

Sauna op maat laten maken

Wil je graag een sauna die past bij de rest van je inrichting en hier perfect op aansluit, dan is een sauna op maat de oplossing. Dit is bijvoorbeeld ook het geval wanneer er afwijkende hoeken zijn, zoals een schuin dak. Alle sauna’s kunnen op maat gemaakt worden, waardoor jij geniet van veel vrijheid. Want niet alleen de afmetingen kun je aan laten passen, ook de indeling en welke houtsoorten er gebruikt worden bepaal je zelf.

Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld maar één bank wilt, of als je de banken in een andere opstelling wilt hebben. Maar ook wanneer je graag een andere houtsoort wilt hebben, of een andere kleur is dit allemaal mogelijk. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Wil je graag een sauna op maat, zorg dan dat je een tekening van de ruimte meeneemt zodat er direct inzicht is, in de situatie. Aan de hand van de tekening, jouw wensen en je eisen wordt er vervolgens een eindvoorstel gemaakt, waarna de sauna bij je thuis geplaatst zal worden.