Geld besparen op een nieuwe vloer? Zo doe je het!

0
2103
vloer in slaapkamer

Wanneer je gaat verhuizen, dan moet je vaak ook nieuwe vloeren kopen. En dat is natuurlijk een flinke kostenpost bovenop al je andere kosten. Maar gelukkig zijn er allerlei slimme manieren waarmee je flink kunt besparen op een nieuwe vloer. Soms levert dat een bedrag van tot wel rond de duizend euro op. Zeker interessant dus om even goed even te bekijken. Daarmee kun je bijvoorbeeld weer extra vloerverwarming kopen. En dat levert weer veel energievoordeel op in je nieuwe huis.

Coupons & aanbiedingen

Op internet kun je googelen op de folderaanbiedingen van de bouwmarkten. Veel bouwmarkten hebben wekelijks coupons met flinke kortingen op allerlei producten. En 25% korting op 50m2 goedkoop laminaat levert in totaal natuurlijk een flink bedrag aan korting op. De kwaliteit van de vloeren bij bouwmarkten is tegenwoordig ook zeer goed.

Ten slotte kun je in de opruiming kijken in januari op de meubelboulevards. In deze periode zijn er flinke kortingen op alle vloeren (en andere meubels).

All in deal

Je kunt al flink besparen op je vloer wanneer je een bedrijf uitkiest die de vloer ook voor je kan leggen. In dit geval wordt er een totaalprijs gemaakt voor de vloer inclusief het leggen. Zo kun je al flink besparen op de totale kosten je vloer. Maar je kunt ook kiezen voor een all in deal. In deze prijs zit alles inbegrepen: vloer, ondervloer en plinten. De prijs van een all in deal ligt vaak weer een stuk lager dan van alleen de vloer plus leggen.

Goedkopere vloersoort

Houten vloeren zijn nog steeds ongekend populair. En naast de houten vloer scoort ook de laminaatvloer nog steeds zeer hoog. Maar wist je dat ook PVC vloeren tegenwoordig nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden zijn? De duurdere soorten hebben zelfs een houtnerf of houtstructuur. Bovendien zijn deze soorten zeer duurzaam en ook milieuvriendelijk. En droom jij ook van een gietvloer? Wist je al dat er doe-het-zelf pakketten bestaan? Daarmee leg je in een handomdraai zelf een gietvloer. De kosten liggen dan tot wel de helft lager dan wanneer je deze laat plaatsen.

Tweedehands vloer

Veel mensen vervangen een nieuwe, goede vloer door een nieuwe. Maar waarom zou deze oude vloer niet nog een ronde mee kunnen? Beter voor het milieu en ook voor je portemonnee.  Kijk dus zeker even naar het aanbod bij jou in de buurt. Soms moet je de vloer er wel zelf uithalen. Maar dit kun je natuurlijk ook uitbesteden aan een klusbedrijf. De totale kosten zijn dan een fractie van een nieuwe vloer.

Outlets & megastores

Het voordeel van outlets en megastores is dat ze een enorm aanbod hebben. Omdat ze een groot aanbod hebben, kunnen deze megastores scherp inkopen en liggen de prijzen laag. De outlets verkopen vloeren die uit het assortiment zijn en soms ook restpartijen. De prijzen daarvan liggen stukken lager dan in de reguliere winkel. Soms levert je dit wel tot 50-70% korting op. Bovendien hebben deze megastores een enorm aanbod. Handig, want zo kun je goed bekijken wat je mooi vindt.

Lees ook: kies uit tientallen soorten natuursteen voor je woning