zondag, mei 31, 2020

Voorkom blessures met deze handige hardlooptips

Post date:

Author:

Category:

Je hoeft echt geen duur sportschool abonnement te hebben om aan je gezondheid te werken. Ook van elke dag een halfuurtje buiten hardlopen word je fit en sterk. Niet voor niets trekken veel mensen bij mooi weer hun hardloopschoenen aan. Word jij een van hen? Gebruik dan onze tips om te beginnen met hardlopen!

De vele voordelen van hardlopen

Hardlopen brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo is het goed voor je conditie, spiermassa en houding. Al na enkele keren hardlopen geniet je van een beter uithoudingsvermogen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je sportoutfit aantrekken en naar buiten gaan. De drempel om te beginnen is dan ook een stuk lager dan wanneer je eerst nar de sportschool moet reizen. Bovendien is het hardlopen ook nog eens een goed middel tegen stress. Het is de ideale manier om na een drukke dag je hoofd even leeg te maken. De frisse buitenlucht doet elk mens goed!

Verruil je sneakers voor hardloopschoenen

Succesvol hardlopen begint met een goede voorbereiding. Daar horen natuurlijk goede hardloopschoenen bij. Sommige mensen beginnen te trainen op verkeerd schoeisel en hebben binnen afzienbare tijd allerlei blessures. Zo is het geen goed idee om te gaan hardlopen op sneakers. Je kunt beter even advies inwinnen over de beste hardloopschoenen in een sportzaak. De medewerkers daar zullen je vertellen dat hardloopschoenen schokken op het wegdek veel beter absorberen dan sneakers. De laatstgenoemde schoenen hebben namelijk een dunne zool, waardoor je knieën tijdens het lopen veel meer klappen ontvangen. Bij hardloopschoenen is daar door de dikkere zool en betere absorptie geen sprake van.  Dit betekent niet dat je zeer dure hardloopschoenen hoeft aan te schaffen. Er zijn genoeg betaalbare exemplaren waarmee je gewrichtsproblemen kunt voorkomen.

Draag hardloopkleding die zweet goed absorbeert

Denk goed na over de kleding die je wilt gaan dragen tijdens het hardlopen. Over het algemeen is een trainingsbroek en een t-shirt prima. Professionele hardloopkleding is echter aan te raden wanneer je van plan bent om elke dag een rondje te lopen. Bij deze kleding wordt het zweet namelijk beter afgevoerd dan bij een standaard outfit.  Daardoor krijg je het minder snel heel warm of koud.

Lees ook: tips bij het mountainbiken

Loop nooit te hard van stapel

Sommige mensen lopen letterlijk ‘te hard van stapel’ wanneer het om hardlopen gaat. Het is een behoorlijk inspannende activiteit waarbij er veel van je lichaam wordt gevraagd. Zo krijgen je knieën veel meer schokken te verduren dan wanneer je bijvoorbeeld op een loopbaan staat. Ook is het hardlopen vrij zwaar wanneer je weinig conditie hebt. Zorg er dan ook voor dat je het lopen rustig opbouwt. Je lichaam moet wennen aan deze activiteit. Begin dan ook met een korte route en loop elke dag een stukje verder.

Loop niet elke dag

Het is niet verstandig om meteen elke dag te hardlopen als je het niet gewend bent. Om overbelasting te voorkomen kun je beter om de drie dagen je hardloopschoenen aantrekken. Door op deze manier het hardlopen rustig op te bouwen versterk je op normale wijze jouw spieren en pezen. Daar pluk je uiteindelijk alleen maar de vruchten van!

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....