woensdag, mei 27, 2020

Met deze handige tips maak je van mountainbiken een groot succes

Post date:

Author:

Category:

Wie weet ben je van plan om binnenkort voor het eerst op een mountainbike te stappen. Het is fantastisch om op deze manier een berglandschap te verkennen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om een flinke klim te maken. Sommige routes kunnen namelijk behoorlijk inspannend zijn. Lees voordat je begint even onze tips in dit artikel, zodat je een aantal fouten voorkomt. Dit maakt het mountainbiken alleen maar leuker en veiliger!

1 – Kies een passende outfit

Bij een echte mountainbiker hoort een passende outfit. Dit betekent dat je jouw korte broek beter kan vervangen door een fietsbroek. Alles is mogelijk, maar de kans dat je ’s avonds last hebt van allerlei pijntjes is bij het dragen van een gewone broek behoorlijk groot. Het voordeel van een fietsbroek is dat het een zemen kruis heeft. Daardoor is het een stuk fijner om te mountainbiken, en hou je het veel langer vol.

2 – Koop een mountainbike van een goed merk

Wie gaat mountainbiken heeft niet alleen een goede outfit, maar ook een geschikte fiets nodig. Kies in de fietswinkel dan ook voor een mountainbike van goede kwaliteit. Vaak hangt hier een flink prijskaartje aan vast. Bedenk echter dat je er uiteindelijk de vruchten van zal plukken. Met deze mountainbike merken maak je altijd een goede keuze:

  • Cube Bikes
  • Scott mountainbikes
  • Cannondale mountainbikes
  • Trek mountainbikes
  • Giant mountainbikes

3 – Zorg voor stevige banden met voldoende lucht

Een goede mountainbike heeft stevige banden nodig. Controleer voordat je aan de tocht begint altijd even of er voldoende lucht in je banden zit. Hou daarnaast rekening met het terrein waar je op wil gaan rijden. Zo heb je op paden met veel steentjes minder lucht in de banden nodig dan op harde zandpaden. Banden met minder lucht zorgen ervoor dat je meer grip hebt op steentjes. Daardoor neemt de kans op vallen tijdens het klimmen of afdalen behoorlijk af.

Lees ook: trainen om beter te voetballen

4 – Ga nooit te hard van start

Een van de grootste fouten die beginnende mountainbikers maken is dat ze veel te snel van start gaan. We begrijpen dat je enthousiast bent, maar met een moordtempo aan de eerste klim beginnen heeft weinig zin. Je zult merken dat je al na een paar minuten compleet uitgeput bent. Dit terwijl je waarschijnlijk nog kilometers moet fietsen! Begin je tocht dan ook in een rustig tempo. Heb je het gevoel dat het lekker gaat? Voer dan je snelheid langzaam een beetje op, tot je het perfecte tempo  gevonden hebt.

5 – Stop niet meteen als je buiten adem raakt

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens het mountainbiken buiten adem raakt. Helaas overkomt dit veel (beginnende) mountainbikers. Probeer niet meteen te stoppen als dit gebeurt, omdat je daardoor uit je ritme raakt. Bovendien is het in dat geval lastig om je ademhaling weer onder controle te krijgen. Ben je echt buiten adem? Fiets dan in een rustig tempo door. Vooral aan het begin moet je er vaak nog een beetje inkomen. Je zult merken dat het mountainbiken na verloop van tijd een stuk beter gaat!

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....

Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan...

Waar woon je het duurst? En waar het goedkoopst?

Ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen? Dan kijk je natuurlijk in belangrijke mate ook naar wat het kost. In...