Vijf redenen waarom je een wedstrijd van Arsenal moet bezoeken

0
4352
arsenal bezoeken

Een wedstrijd bezoeken van Arsenal staat bij veel voetballiefhebbers over de wereld hoog op de bucket-list. Zo gek is dat niet, we hebben vijf redenen onder elkaar gezet waarom je een wedstrijd van Arsenal moet bezoeken.

1: Garantie op topvoetballers

Zie van dichtbij goals van het super aanvalstrio Lacazette, Aubameyang en Pépé, beeldschone assists van Mesut Özil, een heerlijke verdedigende sliding van David Luiz of een wereldredding van de Duitse keeper Bernd Leno. Wil je deze toppers in live in actie zien? Koop eenvoudig je tickets Arsenal online, of stel je voetbalreis samen met een van de reisaanbieders die Nederland rijk is.

2: Het prachtige Emirates Stadium

Het stadion werd in 2007 geopend en heeft een capaciteit van 60.704. Dat betekent dat het hypermoderne ‘Emirates Stadium’ alleen kleiner is dan Wembley, het ‘London Stadium’ en Old Trafford. Het is een modern en schitterend voetbal tempel. Het nieuwe stadion ligt vlakbij het oude Highbury, dat tegenwoordig een appartementencomplex is, maar de oude hoofdtribune ziet er van de voorkant nog hetzelfde uit.

Ondanks dat het een vrij nieuw stadion is straat het stadion erg veel sfeer uit. Het Emirates weet comfort en de typische Engelse voetbalsfeer goed samen te brengen. De thuisbasis van één van de mooiste clubs van Engeland moet je een keer gezien hebben, naast het bezoeken van een wedstrijd is het ook aan te raden om een stadiontour te boeken.

3: Pubs op loopafstand van het stadion

Het nieuwe stadion van Arsenal ligt niet, zoals je dat vaak hebt met nieuwe stadions, op een industrieterrein, maar net als het oude stadion midden in de wijk Highbury. Het voordeel daarvan is dat er veel pubs zijn te vinden waar veel Arsenal fans samenkomen om gezamenlijk naar het stadion te gaan. Zodat u de echte Engelse voetbalsfeer meekrijgt!

4: Arsenal is nog steeds een topclub

Helaas is het Arsenal de afgelopen jaren niet gelukt om kampioen te worden van de Premier League. Toch strijden ze elk jaar in deze zware competitie voor een Champions League ticket. Vorig seizoen deden ‘The Gunners’ het erg goed in de Europa League en bereikten ze zelfs de finale van het toernooi. Gezien de resultaten momenteel geen topclub, maar toch heeft de club nog steeds de status en achterban van een Engelse topclub.

5: Londen de voetbalstad van Europa

Londen kent naast Arsenal ook clubs als Tottenham Hotspur, Chelsea, West Ham United, Crystal Palace en Watford. Daarnaast spelen ook nog een aantal clubs op lagere niveaus in het Engelse profvoetbal. Dus u kunt uw Arsenal tripje gemakkelijk combineren met een andere wedstrijd in de voetbalhoofdstad van Europa. Is een wedstrijd bezoeken in het weekend voor jou wel voldoende, dan biedt Londen natuurlijk tal van mogelijkheden voor leuke uitstapjes of bezienswaardigheden. Londen heeft alles om van jouw voetbalreis naar Engeland een succes te maken.