zondag, mei 31, 2020

Tips om de buiten de training beter te leren voetballen

Post date:

Author:

Category:

Voetbal is een van de populairste sporten van Nederland. Jong en oud beleeft er dagelijks plezier aan. Is het jouw droom om ooit in de voetsporen te treden van voetbalhelden als Messi, Péle en Cruijff? Dan is alleen trainen niet genoeg. Ook thuis zul je flink moeten oefenen om beter te gaan voetballen. Bij deze een aantal tips om ook buiten de training beter te leren voetballen.

Oefen vrije trappen en/of lange afstandsschoten

Al van kleins af aan is het je grote droom: voetballen in een kolkend stadion met duizenden fans die je aanmoedigen. Onthoud dat zelfs de allerbeste voetballer ooit op een klein veldje begonnen is met trainen. Ondanks een flinke portie talent heeft ook hij urenlang moeten trainen. Stop dan ook niet meteen met oefenen na de voetbaltraining. Je kunt best op het veld of thuis nog even verder oefenen. Vraag bijvoorbeeld aan de keeper of hij nog even in het doel wil staan zodat je wat vrije trappen of lange afstandsschoten kunt oefenen. Of wie weet wil een goede vriend of kennis wel even voor keeper spelen. De kans is groot dat je door halfuurtje langer te trainen steeds beter gaat voetballen, en het is nog leuk ook!

Dribbel elke dag over een parcours

Dribbelen is een onmisbaar onderdeel van voetballen. De allerbeste voetballers ter wereld, we noemen bijvoorbeeld Neymar uit Brazilië, zijn snel en lichtvoetig. Het dribbelen gaat bij hen automatisch. Probeer zelf steeds sneller te dribbelen door elke dag een bepaald parcours af te leggen. Gebruik desnoods een stopwatch om je tijd te klokken en probeer iedere keer dat je dribbelt wat sneller te zijn. Je kunt het beste beide voeten gebruiken zodat je het parcours snel kunt afleggen. Lukt het even niet? Begin dan gewoon overnieuw, want van opgeven is niemand beter geworden!

Oefen je tweebenigheid

Tweebenig zijn is een groot voordeel in het voetbal. Toch wordt daar in de praktijk niet altijd voldoende mee getraind. Gelukkig kun je daar zelf prima wat aan doen. Pak gewoon die bal en gebruik beide benen om het veld snel over te rennen. Of probeer er veel mee te passen naar een andere voetballer. Ook kan het helpen om regelmatig hoog te houden met de bal. Onthoud: oefening baart kunst.

Ga naar de sportschool voor krachttrainingen

Tenslotte is het belangrijk om zo sterk mogelijk te worden. Dit zorgt ervoor dat je fit en stevig op het veld staat. Veel succesvolle voetballers zijn dan ook regelmatig in de sportschool te vinden om krachttrainingen te doen. Het hoort bij hun drukke schema en draagt bij aan de lichamelijke fitheid. Het voordeel van krachttraining is dat je de keuze hebt uit eindeloos veel oefeningen, waaronder:

  • Jump Squats: met deze oefeningen train je de benen, billen en hamstrings.
  • Plyometrische oefeningen: oefeningen om zo snel mogelijk kracht te genereren.
  • Plank: oefening dat goed is voor de buik en heupen, waardoor de stabiliteit wordt bevordert.
  • Calf raises: spring- en sprintoefeningen waardoor de kuiten worden getraind.

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....