Sportevenementen waar je bij geweest moet zijn

0
1413

Als echte sportliefhebber ben je niet alleen zelf altijd fanatiek bezig. Je ziet ook graag de echte sterren aan het werk. Daarom heb je al regelmatig voetbalreizen ondernomen. Ook ben je al bij grote evenementen zoals wereldkampioenschappen die in Nederland plaatsvonden geweest. Er zijn echter nog genoeg aantrekkelijke sportevents op de wereld over. Het is leuk om eens te bekijken naar welke wedstrijden en evenementen je echt een keer moet gaan kijken als bezoeker.

Super Bowl

De meeste Nederlanders hebben niet zoveel met American Football. Al is de populariteit wel aan het stijgen. Eén wedstrijd doet het echter al sinds de jaren negentig heel goed en dat is de grote finale van het seizoen. De Super Bowl is het grootste eendaagse sportevenement van de wereld. Daar moet je ook een keer in levende lijve bij zijn geweest. Doet dit wel in een echte ‘footballstad’ zoals Pittsburgh, Dallas of New Orleans, voor de optimale beleving.

Wimbledon

Als het om sport gaat, dan gaat het ook om beleving. Waar kan je die beleving nu nog meer ervaren dan op Wimbledon. Daar is alles nog precies zoals het was toen tennis nog maar net doorbrak als sport voor iedereen. De grootste sterren vechten er heroïsche duels uit. Nog altijd is het gras van Wimbledon het toneel van de mooiste tenniswedstrijden van het jaar.

Paris-Roubaix

Mocht tennis niet helemaal jouw sport zijn, maar vind je beleving wel heel belangrijk? Dan kan het ook interessant zijn om naar een andere klassieker onder de sportwedstrijden op Europese bodem te gaan, namelijk Paris-Roubaix. Zoek een mooie kasseienstrook uit om de wedstrijd echt te ervaren.

Yankees tegen Red Sox

De Amerikaanse sporten zijn natuurlijk heel anders dan datgene wat je in Europa krijgt voorgeschoteld. Zo is rivaliteit bijvoorbeeld een veel belangrijkere factor. Wil je die rivaliteit optimaal ervaren? Dan is een honkbalwedstijd tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox bezoeken waarschijnlijk je beste optie.

GP Zandvoort

Ook in Nederland hebben we meerdere evenementen van het allerhoogste niveau waar je bij moet zijn geweest. Misschien wel het beste voorbeeld is de teruggekeerde Grand Prix van Zandvoort. Zeker nu Nederland de ultieme ster in de Formule 1 in huis heeft is dit natuurlijk leuk.

Zwaargewicht titelgevecht

De heilige graal onder de sportwedstrijden die je moet bezoeken is volgens de kenners een titelgevecht in het zwaargewicht boksen. Vooral ook omdat je nooit precies weet wanneer de volgende is. Er zijn er gemiddeld twee per jaar en vaak in verre oorden. Maar dan krijg je ook wel wat. Denk alleen al aan de historie met namen als Muhammad Ali, Mike Tyson en Wladimir Klitsjko.

Six Nations

De zes grootse rugbynaties van Europa vechten jaarlijks met elkaar een toernooi uit. Het is eigenlijk maar zelden zo dat een wedstrijd teleurstelt. Je kunt dus wel naar de grote stadions in Engeland en Frankrijk gaan, maar in Italië, Ierland, Wales en Schotland is het net zo leuk. Alle reden om er dus ook een keer bij te willen zijn.