zondag, mei 31, 2020

Met deze tennisoefeningen verbeter je jouw bal-racketcoördinatie

Post date:

Author:

Category:

Tennis is een van de populairste sporten van Nederland. Toch staat het niet bekend als een goedkope sport. Tennislessen kunnen namelijk vrij prijzig zijn, wat voor sommige mensen een obstakel kan vormen. Gelukkig kun je deze prachtige sport prima zelf leren. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel!

Oefen je lichamelijke houding

Misschien zit je op tennis of wil je deze sport graag beoefenen, terwijl je er de financiële middelen niet voor hebt. In beide situaties is het een goed idee om zelf tennis vaardigheden aan te leren. Daardoor sta je sterker en zelfverzekerder op de baan. Zo kun je prima zelf je lichamelijke houding tijdens tennis oefenen. Zorg ervoor dat je met beide benen stevig op de grond staat. Je knieën spelen een cruciale rol tijdens tennis. Ze worden tijdens het spelen namelijk intensief gebruikt en belast. Zorg ervoor dat je knieën licht gebogen zijn om zo snel mogelijk bij de bal te kunnen.

Open en gesloten houding

Bij tennis kun je twee verschillende houdingen aannemen, namelijk ‘open’ en ‘gesloten’. Bij een open houding sta je met de buik naar het net gericht. Daardoor kun je snel en effectief schuin naar de andere kant van de baan te slaan. Dit wordt in de tenniswereld ook wel de ‘cross’ genoemd. Wel is het in deze houding erg lastig om rechtdoor te slaan. Om dit te kunnen dien je een gesloten houding aan te nemen. Dit betekent dat je schouders haaks naar het net gericht staan. Hoewel je in dat geval heel eenvoudig rechtdoor kunt slaan, is een cross juist praktisch onmogelijk. Bedenk voordat je begint met spelen dan ook goed hoe je de bal precies wil raken. Daardoor weet je precies welke houding geschikt is en sla je de bal bewuster over het veld.

Hou je hoofd en handen zo stil mogelijk

Blijf tijdens het tennissen altijd laag en hou je hoofd en handen zo stil mogelijk. Zet je daarnaast goed af bij een richtingsverandering terwijl je hoofd op dezelfde hoogte blijft. Dit zorgt ervoor dat je snel en alert kunt reageren op wat er op de baan gebeurt. Ook ben je een stuk sneller bij de bal en heb je minder kans op blessures.

Lees ook: handige tips bij het hardlopen

Tennisbal hooghouden

Er zijn verschillende tennisoefeningen die je prima thuis kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het hooghouden van de bal? Het klinkt simpel, maar is de perfecte manier om de tennistechniek te leren. Uiteindelijk draait het namelijk allemaal om controle over de bal. Probeer de tennisbal steeds op exact hetzelfde punt te raken, in het midden van je racket. Doe dit zo rustig mogelijk en sla de bal niet meteen te hoog. Je kunt het hooghouden beter even opbouwen. Gaat het je gemakkelijk af? Sla de bal dan een beetje hoger.

Oefen de forehand en backhand tegen een muur

Oefen tenslotte belangrijke tennisoefeningen als de forehand en backhand tegen een muur. In de buurt is er waarschijnlijk wel een muurtje waarop je dit kunt oefenen. Blijf kalm en geconcentreerd en oefen deze technieken regelmatig. Probeer daarnaast verschillende hoogtes uit om je bal-racketcoördinatie te verbeteren.

Zelf je kapsel kunnen bijwerken

Zelf je haar kunnen knippen, zou dat niet gemakkelijk zijn? Misschien wil je het niet geloven, maar het is wel echt mogelijk. Zeker wanneer...

Procureur: multifunctioneel braadstuk in zomer en winter

Wel eens een mooi varkensbraadstuk gemaakt? Niet? Doen! En dan zeker eens proberen met procureur. Procureur is sowieso een goed idee en je kunt...

Zo maak je sparen jouw lifestyle

Sparen is belangrijk. Dat leer je al op jonge leeftijd. Het is alleen lastiger dan het lijkt om een goed bedrag bijeen te krijgen....