Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën

0
3911

Het lijkt wel alsof we maar op twee sporten durven te vertrouwen als het om het verbranden van lichaamsvet gaat. Als je niet aan hardlopen doet, dan doe je wel aan wielrennen. Al zijn er natuurlijk ook veel fanatiekelingen in de sportscholen te vinden. Toch is het lang niet zo dat dit ook de sporten zij waar je optimaal calorieën mee kan verbranden. Er zijn ook heel veel andere goede mogelijkheden die je kunt gaan verkennen. Het is interessant om de vier beste er daarom eens uit te pikken voor jou.

Taekwando als vechtsport

Dat je van vechtsporten een goede conditie en een goed figuur krijgt, dat is bij de meesten wel bekend. In Nederland wordt vaak voor kickbokstraining gekozen. Toch is dit niet de vechtsport waar je het meest uit kunt halen. Het is juist heel interessant om een oude oosterse sport te gaan beoefenen. Het gaat dan om taekwando. Pak je dit goed aan met een keiharde training? Dan is het goed mogelijk dat je in een uur tijd meer calorieën verbrandt dan bij elke andere vorm van sport het geval is. Een goede reden om dus ervoor te kiezen.

Zwemmen voor de balans

Het verbranden moet je zo gelijkmatig als mogelijk aanpakken. Hoe doe je dat? Door sporten te kiezen die het meest te bieden hebben voor je hele lichaam. Je komt dan al snel bij zwemmen uit. Juist ook omdat je daar al je spieren voor moet aanspreken. Dit heeft ook als gevolg dat je dus ook optimaal begint te verbranden. Dat doe je al snel in de orde van bijvoorbeeld 880 calorieën na een uur zwemmen. Dit zijn dus flinke aantallen waar je goede stappen naar een betere gezondheid mee kunt zetten. Dit is ook het belangrijkst.

Lekker op wintersport gaan

Het is misschien lastig om in Nederland op regelmatige basis te gaan langlaufen. Dat neemt niet weg dat je het wel op bepaalde momenten in het jaar kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan de wintersport. Dit is een goed moment om er eens vol tegenaan te gaan. Een uur op de ski’s staan en aan de slag gaan, zorgt al snel dat je 800 calorieën hebt verbrand. Bedenk je dan eens dat je dit meerdere dagen achter elkaar doet. Houd je het rustig tijdens de apres ski, dan kan je dus in de juiste vorm weer thuiskomen.

Lekker voetballen

De sport die elke man op een bepaald moment in zijn leven beoefend heeft, is natuurlijk voetbal. Dat je beter in vorm was toen je jonger was, hangt hier ook duidelijk mee samen. Vooral de wedstrijden hebben je veel te bieden. Je kunt dan in 90 minuten al zo’n 750 calorieën verbranden. Speel je elke week, dan kan dit dus de nodige voordelen bieden. Het is altijd interessant om hiermee aan de slag te gaan, ook wanneer je wat ouder wordt. Ook vrouwenvoetbal is alleen maar populairder geworden om die reden. Trek dus snel je voetbalschoenen weer aan.