Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten als je je sportdoelen niet of nauwelijks bereikt?

0
3382

De meeste mensen gaan sporten omdat ze willen afslanken of hun spierkracht willen vergroten. Waar sommige mensen met sporten binnen no time effectief afslanken en een spiermassa kweken waar je u tegen zegt, lukt het andere mensen niet of nauwelijks om met sporten af te slanken en/of spieren te krijgen. Hoe blijf je toch gemotiveerd om te gaan sporten als je tot die laatste categorie behoort? Deze vijf tips kunnen je hierbij helpen. Lees voor meer tips over afslanken met sporten de blog Met deze sporten verbrand je optimaal calorieën via deze link.

Kies een sport die je leuk vindt

Hoewel het sporten voor jou misschien niet het gewenste resultaat oplevert is het nog altijd beter dan helemaal niets doen. Je zult er allicht iets door afslanken en wat spieren krijgen en het is goed voor je gezondheid en algehele fysiek. Blijf hoe dan ook sporten en kies een sport die je leuk vindt. Dan kan je het sporten volhouden en zal je het ook op de langere termijn blijven doen. Kies als het mogelijk is voor een sportvereniging of sportschool in de buurt. Hoe meer moeite je voor het sporten moet doen, des te kleiner de animo wordt om te gaan.

Ga samen sporten met een familielid, je partner, een vriend of vriendin

Als je samen gaat sporten met een familielid, je partner, een vriend of vriendin heb je een stok achter de deur. Je hebt immers een afspraak. Samen sporten kan ook voor de nodige motivatie zorgen omdat je elkaar in de gaten houdt en aanspoort om intensief te sporten. Je bent er toch en je hebt ervoor betaald dus waarom zou je niet proberen er het meeste uit te halen? Als je samen bent kan je tijdens het sporten ook een praatje maken, zodat de tijd een stuk sneller lijkt te gaan.

Kies een sport waarbij je veel spieren moet gebruiken

Om een zo groot mogelijk effect uit je training te halen kan je het beste voor een sport kiezen waarbij je veel spieren moet gebruiken. Zo kan je je spierkracht vergroten en verbrand je een groot aantal calorieën, waardoor je kan afslanken. Voorbeelden van sporten waarmee je nagenoeg al je spieren gebruikt en je hele lichaam traint zijn zwemmen, dansen, roeien, aqua-gym, crossfit, circuittraining en trampolinespringen.

Pep jezelf op

Pep jezelf op om te blijven sporten. Blijf jezelf eraan herinneren dat sporten goed is voor je gezondheid en je algehele fysiek. Niet sporten kan leiden tot een slechtere conditie en gezondheid en kan obesitas veroorzaken. Buikvet zorgt voor een hoger risico op diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Door te sporten kan je dit voorkomen.

Wees blij met hoe je eruitziet

Ga niet eindeloos naar afbeeldingen staren van mensen met een slank en afgetraind lichaam, want daar word je alleen maar moedeloos van. Bedenk bij jezelf dat het waarschijnlijk gewoon aan de bouw van je lichaam en aan je genen ligt dat zo’n slank en afgetraind lichaam er voor jou niet in zit. Probeer op een positieve manier naar je lichaam te kijken, je mag er best wel zijn! Niemand is perfect en slechts een handjevol mensen ziet eruit als Doutzen Kroes en Arnold Schwarzenegger.