Een e-step huren voor een dagje weg

0
2356

Wanneer je ergens een dagje weg bent, is het ook leuk om de omgeving eens te gaan ontdekken. Dit kan je natuurlijk per voet doen, of de fiets pakken. Een route rijden met de auto kan uiteraard ook, maar je hebt niet altijd de auto bij je en soms is het weer zo lekker dat je eigenlijk heerlijk buiten wil zijn in plaats van binnen in de auto wil zitten. Het is dan een leuke optie om een e-step te gaan huren voor een dagje weg. Wat is het precies en wat zijn er de voordelen van? Als je dat wil weten, lees dan lekker verder. Hopelijk heb je dan je volgende uitje gevonden!

Wat is een e-step?

Wat een e-step precies is, dat spreekt eigenlijk wel een beetje voor zich. Het is namelijk een elektrische step. Zo hoef je jezelf niet steeds af te zetten op de grond zoals bij een normale step, maar zit er een elektrische motor in. Zo hoef je niet elke keer kracht te zetten en kan je eigenlijk zo wegrijden zonder dat je je perse fysiek in hoeft te spannen. Dit kan je dan ook voor een hele dag doen zonder dat je er echt moe van wordt. Natuurlijk zou je ook een stukje echt kunnen steppen, maar houdt er rekening mee dat deze step wel iets zwaarder is dan de gemiddelde step omdat hier dus ook nog de motor in zit. Wel moet je hier natuurlijk de hele tijd op staan, er is geen mogelijkheid om te gaan zitten. Maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig.

Mogelijk zonder rijbewijs

Voor veel vervoersmiddelen om de omgeving te ontdekken heb je een rijbewijs nodig. Denk bijvoorbeeld aan een solex of een e-chopper. Hier heb je een rijbewijs voor nodig, terwijl dat bij de e-step niet nodig is. De step gaat zo’n 25 kilometer per uur waardoor je ook lekker snel gaat. Je hoeft dan ook nog geen helm of iets dergelijks op, wat het ook wel heel comfortabel maakt om dit te gaan doen. Daarnaast kan je er wel lang mee doen, een accu gaat ongeveer 6 uur mee. Zo zou je de hele dag een e-step kunnen huren zonder dat je het op hoeft te laden, wel zo lekker om zorgeloos mee op pad te gaan!

Het is geluidloos

Een ander voordeel is dat het geen geluid maakt. Zo kan je heerlijk door de omgeving crossen zonder dat je veel geluid maakt zoals bijvoorbeeld op een scooter of iets dergelijks. Wel zo fijn om de omgeving in alle rust te kunnen ontdekken. Je kan de vogels horen fluiten en de koeien horen loeien, zonder dat je zelf veel geluid met je meeneemt. Zo zullen vogels ook niet zo erg van jou schrikken en kan je zelfs nog gewoon goede gesprekken voeren met het gezelschap omdat je dus geen geluidsoverlast hebt van de e-step zelf.

Toch meer zin om zelf sportief bezig te zijn en bijvoorbeeld te gaan hardlopen? Lees dan dit artikel vol met tips!