Voel de magie van Disneyland Parijs

0
1175

Dat je vroeger als kind zijnde naar een ander filmgenre keek dan dat je nu doet, is vrij voor de hand liggend. Echter, wanneer we het over Disneyfilms hebben blijkt dit anders te zijn. Disneyfilms worden namelijk tot op de dag van vandaag goed bekeken door zowel jong als oud. Disney heeft de gave om iets magisch te creëren wat alle generaties boeit. De magie die de verschillende Disneyfilms bevatten, hebben ze tot leven weten te wekken in Disneyland Parijs. Benieuwd hoe het voelt om in een magische wereld te stappen, waar al het andere even niet lijkt te bestaan? Ga naar Disneyland Parijs en ervaar de magie zelf!

Vervoer naar Disneyland Parijs

Er zijn verschillende manieren om bij deze magische wereld te komen. Allereerst is het uiteraard mogelijk om met de auto te gaan en deze te parkeren bij het park of je hotel. Wil je even helemaal ontspannen en heb je geen zin om zelf auto te rijden? Kies dan voor een busreis. Er zijn verschillende busmaatschappijen die een busrit naar Disneyland Parijs aanbieden. Duurt een busrit je te lang en wil je meer comfort? Kies dan voor de trein. De Thalys brengt je tegenwoordig vanuit Nederland zelfs tot aan de poorten van het park, ideaal dus!

Waar kan ik het beste overnachten?

Als het op hotels rondom Disneyland Parijs aankomt, zijn er mogelijkheden genoeg. In de buurt van de Disneyparken liggen verschillende Disney hotels. Deze hotels zijn geheel aangekleed in Disney stijl, zo blijf je ook na het bezoek aan de parken nog lekker in de Disneysfeer. Vanaf deze Disney hotels rijden er gratis shuttlebussen meermaals per dag van en naar de Disneyparken, wel zo fijn! Mocht je ook naar Parijs gaan, dan is een hotel centraal gelegen tussen Parijs en Disneyland Parijs natuurlijk ideaal. En voor wie wat meer te besteden heeft is er ook altijd nog hét Disneyhotel in het Disneypark.

Verschillende eetgelegenheden

Wanneer je naar de Disneyparken gaat, zet je op een dag veel stappen en doe je veel indrukken op, kortom je verbruikt veel energie. Om deze energie weer aan te vullen moet er gegeten worden en aangezien je op vakantie bent, wil je ook graag écht lekker eten. Gelukkig zijn er redelijk wat eetgelegenheden te vinden. In de Disneyparken zelf zitten een aantal restaurants, welke wel vooral fastfood gerelateerd zijn. Voor meer variatie kun je het beste naar Disney Village gaan. Dit is een straat die grenst aan de entree van de parken, alwaar verschillende winkels en vooral ook verscheidene goede restaurants te vinden zijn.

Bezienswaardigheden in de buurt van Disneyland Parijs

Mocht je ter variatie even wat anders willen dan achtbanen en Disneyfiguren, dan zijn er in de buurt ook nog genoeg andere dingen te beleven. Op slechts zo’n tien minuten van Disneyland Parijs vind je bijvoorbeeld het gigantisch grote winkelcentrum Val d’Europe. In dit winkelcentrum kun je niet alleen urenlang winkelen, ook vind je er een groot aantal restaurants. Je kunt Val d’Europe gemakkelijk bereiken met de auto, bus of metro. En uiteraard is een bezoekje aan de stad van de liefde, Parijs, ook altijd een goed idee. Ga, ontdek en geniet!